?HAKKIMIZI İSTİYORUZ?

?HAKKIMIZI İSTİYORUZ?

İşyeri sahiplerinin FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltında bulunduğunu belirten Coddiva firması çalışanları, haklarını alamadıklarını ifade ederek isyan bayrağını çektiler.

Coddiva firması çalışanları, firma sahiplerinin FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındığını ve firmada hiçbir yetkili ismin kalmadığını belirterek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Firmada yaklaşık 60 personelin bulunduğunu belirten çalışanlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istediler.

MAĞDURİYETİMİZİ GİDEREBİLECEK BİR KURUM YOK

Firma çalışanlarından Şahin Burhan, ?Biz buranın çalışanlarıyız. Bu firma patronları paralel yapı ile alakalı gözaltına alındılar. Her an tutuklamaları çıkabilir. Şuan fabrikamızda herhangi bir yetkili kalmadı. İnegöl´de başvurabileceğimiz yetkili yerlere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, İŞ-KUR´a, Belediyeye, Belediye Başkanımıza müracaatlarda bulunduk. Bu konu ile alakalı bize yardımcı olabilecek hiçbir merci bulamadık. Buradaki arkadaşlarımız mağduriyet yaşıyor, belli haklarımız var ve bu haklarımızı alabilecek bir merci bulamıyoruz. Mağduriyet yaşıyoruz. Toplamda 60 civarı çalışan var, şuan işyerinde bulunan 30 civarında çalışan var. Hiçbir yetkili yok, fabrika boş. Mağduriyetimizi giderebilecek bir kurum da yok. Bu konu ile alakalı bize yardım edebilecek bir yetkili makam varsa bize yardım etmelerini talep ediyoruz. Devletimizin bizi bu konuda kesinlikle yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Bize yardımcı olabilecek, akıl danışabileceğimiz bir yer arıyoruz. Üretim durdu. Şuan bir faaliyet yok. Mallara haciz geldi. Şuan icracılar ve avukatlar içeride dolanıyor, herkes hakkını alıyor bir şekilde ama biz işçiler olarak hiçbir hakkımızı alamıyoruz? dedi.

?DERDİMİZİN ANLAŞILMASINI İSTİYORUZ?

Melih Güleç isimli çalışan ise, ?Hepimizin sorunu aynı. Mağduriyetimizi anlatıyoruz ama hep bizi farklı yerlere yönlendiriyorlar. Derdimizin anlaşılmasını istiyoruz. Yetkililerden bizi yalnız bırakmamalarını talep ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54