www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ

TOBB Konsey üyesi sıfatıyla toplantıda sunum yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, özellikle KOBİ´lerin enerji, finans ve haksız rekabet konularında yaşadığı sıkıntılara vurgu yaptı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi´nin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, İnegöl´ün ve İTSO üyelerinin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi. TOBB Konsey üyesi sıfatıyla toplantıda sunum yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, özellikle KOBİ´lerin enerji, finans ve haksız rekabet konularında yaşadığı sıkıntılara vurgu yaptı.

ISLAH OSB´LERE DAĞITIM LİSANSI HAKKI VERİLMELİ

Sanayinin ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanunların Değiştirilmesi Hakkındaki Kanunu´na vurgu yapan Metin Anıl, ıslah şartlarını yerine getiren sanayi bölgelerinin, mevcut elektrik dağıtım şirketlerinin lisansı sona ermeden elektrik dağıtım lisansı almalarına olanak vermediğine dikkat çekti. Anıl, tüzel kişilik kazanan OSB´lere ilgili kanunun maddesi değiştirilerek dağıtım lisansı hakkı verilmesini ve sanayicilerin ucuz elektrikten yararlandırılmasını istedi. Sanayi parsellerinde emsal değerin 1 olarak uygulanmasına rağmen, OSB´lerde 0.70 olmasını doğru bulmadığını belirten İTSO Başkanı Anıl, OSB´lerde doğalgaz fiyatlarının yüzde 10-15 düşürülerek, üretim maliyetlerinin düşürülebileceği ve çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlanabileceği görüşünü savundu.  

KREDİLERİN GERİ ÖDEME SÜRESİ YETERLİ DEĞİL

Metin Anıl, konuşmasında ilçelerin illere göre devlet yatırımlarından ve teşviklerden daha az pay aldığına da değinerek, merkez ilçeler hariç, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerine göre illerden ayrılarak yatırım teşviklerinden yararlandırılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Başkan Metin Anıl, özellikle KOBİ´lerin yaşadığı sıkıntılara vurgu yaparak, çözüm önerilerini de dile getirdi. KOSGEB´in KOBİ´lere verdiği kredilerin geri ödemesiz sürecinin iki yıla çıkarılmasını isteyen Anıl, şunları da kaydetti: ?İstihdam seferberliği kapsamında SGK pirim desteği süresi bir yıldan 2 yıla çıkarılmalı. Banka kredi faizleri düşürülerek, KOBİ´lerin finans ihtiyaçlarını gidermelerinde kolaylık sağlanmalı. Nihai tüketiciye satış yapan firmaların yanıltıcı reklam ve kampanyalar düzenlemeleri engellenmeli. Söz konusu firmaların gerçeğe aykırı vaat ve taahhütlerini engelleyecek düzenlemeler yapılarak haksız rekabet önlenmeli. Ayrıca büyük firmalar, sürekli hale getirdikleri indirim kampanyaları ile küçük işletmelere karşı haksız rekabet uygulamaktadırlar. İndirim kampanyaları sınırlandırılarak kontrol altına alınmalı, küçük esnafın göreceği zarar telafi edilmeli.?

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29