HAKSIZ REKABET” İSYANI

  HAKSIZ REKABET” İSYANI

Karalar Mahallesi'nden İnegöl'e servis taşımacılığı yapan ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nde eğitim gören öğrencileri de taşıyan KAR-KOOP servis şoförleri güzergâhlarının değişmesiyle haksız rekabet oluştuğunu belirterek tepki gösterdiler.

 

Şehir içine girişleri yasaklanan KAR-KOOP'a bağlı servis araçlarının öğrenciler tarafından kullanılmadığını ve güzergâhların kendilerine bilgi verilmeden değiştirildiğini iddia eden servis şoförleri çareyi mahkemeye başvurmakta buldu.

KEŞİF HEYETİ DURUMU YERİNDE İNCELEDİ

BURULAŞ yetkilileri ve avukatlar ile birlikte Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ne gelen mahkeme keşif heyeti durumu yerinde inceledi.

ALINAN KARAR BİZLERİ MAĞDUR ETTİ

Keşif heyetine sorunlarını anlatan şoförler daha sonra konuyla ilgili açıklama yaptılar. Güzergâhlarının değiştirilmesine tepki gösteren 210 nolu KAR-KOOP Başkan Yardımcısı Suat Ok, 2006 yılında dönemin Kaymakamı Erdoğan Bektaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün önerisi ile kooperatifimizi kurduk. KAR-KOOP olarak 8 adet minibüs ile Karalar Köyü ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü öğrencilerine hizmet veriyoruz. 2014 yılında İNULAŞ firmasına 13 araçlık güzergâh izni verilmesi haksız rekabete yol açmıştır. Bu karar bizleri mağdur etmiştir. Karalar halkı olarak bizlere verilen sözlerin unutulmamasını istiyoruz. İlçe Kaymakamımız ve İlçe Trafik Komisyonu'ndan güzergâh sorunumuzun çözülmesini talep ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68