HALEP İÇİN KERMES

HALEP İÇİN KERMES

Yıldırım Bayezit İmam Hatip Ortaokulu idaresi ve Okul Aile Birliği, sağlanacak gelirlerle Halep´e un ve gıda takviyesi yapılmak üzere kermes düzenlediler.

Dün okul bahçesinde açılan kermese okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler.

HALEP´E UN YARDIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan YıldırımBayezit İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan, ?Ülkemizde ve komşularımızda sıkıntılarımız var. Özellikle Irak´ta, Suriye´de mağdur ve mazlum coğrafyalarda Müslüman kardeşlerimiz maddi imkânsızlıklar içerisinde yaşıyorlar. Bu konuda hem İnegöl İHH yönetimi olarak hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapılan protokol çerçevesinde okullarımızda Halep için acil un ve gıda yardımı talep edildi. Böyle bir kampanya istendi. Biz de yeni açılan bir kurum olarak Okul Aile Birliğimiz ve velilerimizle almış olduğumuz karar gereğince öğretmenlerimizin organize ettiği bir kermes düzenledi. Bu kermesi Cuma günü başlatmak istedik. Din Kültürü Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu kermese ön ayak oldular. Velilerimizin evlerinde yapmış oldukları yiyecek ve içecekleri satmak suretiyle elde edilen gelirle Halep´e un almayı ve gıda takviyesi yapmayı arzuluyoruz. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Bu konuda bir zerre dahi destek olan hem velilerimize hem okul aile birliğimize hem öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.?

 

ECDADIMIZIN MİRASI

Bu coğrafyalara sahip çıkmak bize ecdadımızdan kalan bir mirastır. Halep´te, Şam´da, Bağdat´ta, Musul´da ve diğer illerde, merkezlerde ecdadımızın izleri var. Hem insanlık hem Müslümanlık adına bu kermesimizi, hayırlara vesile olması münasebeti ile açmış bulunuyoruz? dedi.

 

YANGINI SÖNDÜRMEK İSTİYORUZ

Okul Aile Birliği Başkanı Recep Yazıcı ise, ?Daha önce biz sıkıntılar yaşadığımızda mesela Çanakkale´de tüm İslam ülkeleri bizim için seferber oldular. Kadınlar bileziklerini, değerli miraslarını, eşyalarını satıp İslam´a hizmet olsun diye tek sancak olan Türkiye´yi kurtarmak için yardım gönderdiler. Müdürümüzün de ifade ettiği gibi komşularımızda yangın var. Biz bu yangını söndürmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür hayır çalışmalarının devam etmesini talep ediyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07