www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HALEP´E YARDIM ELİ

HALEP´E YARDIM ELİ

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği, Halep´te yaşanan insanlık dramına ve katliama duyarsız kalamayarak ?Halep´e Ses Ver? sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya konvoyuna İnegöllü şehit Yavuz Mete´nin ismi verildi.

Geçtiğimiz yıl Suriye bölgesine yaptığı yardımlar ile ülke gündemine sıkça gelen İnegöl Ertuğrulgazi Derneği bu yılda Suriye´de yaşanan katliama sessiz kalmayarak ?Halep´e Ses Ver? sloganıyla geniş çaplı yardım kampanyası başlattı.

HALEP YARDIMA MUHTAÇ

Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Erim; ?Biz Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği olarak, gerek ülkemizde gerekse Türk ve İslam dünyasında yaşanan sorunlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Türk-İslam dünyasının sorunlarını her zaman kendi sorunu olarak gören atalarımızın izinden giderek, kanayan yaralara elimizden geldiğinde merhem olmaya çalıştık. Bilindiği üzere geçen yıl da Bayırbucak´da yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olabilmek için yardım toplamış ve toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştık. Şimdi ise yüzyıllardır gönül bağımız, kan bağımız olan Halep yardıma muhtaç durumda. Hem de acil olarak. Her gün televizyon ve internette görünüyoruz. Halep´te yiyecek ekmek, içecek su, giyecek kışlık elbise kalmamış durumda. Bizler karınca kararınca yardımcı olabilmek için bir yardım kampanyası başlattık. Sizlerin katkılarıyla hazırlanacak olan yardım konvoyuna ilçemizin verdiği son şehit Yavuz Mete´nin ismini verdik. Gelin bir katkıda sizler yapın ve şehidimizin aziz hatırası ile Halep´teki kardeşlerimizin yüzünü güldürelim. Hadi İnegöl! Vakit Halep´teki kardeşlerimizin yüzünü güldürme vaktidir!? şeklinde konuştu.

25 Kasım 2016 tarihinde başlatılan yardım kampanyası 1 Ocak 2017 günü sona erecek. Halep´e yardım etmek isteyen ilçe halkımız ise İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği ile iletişime geçebilir.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00