www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAL ESNAFINA ŞOK

HAL ESNAFINA ŞOK

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özelleştirilen İnegöl Hali, yeni yasadaki yükümlüleri taşımıyor.

DEVİR BAŞINA 25 BİN TL İSTENİYOR

İnegöl toptancı halinde işler karıştı. Yeni hal yasasına göre en az 30 esnafın bulunması gereken İnegöl Toptancı Hali`nde fizikî şartlar nedeniyle 18 dolayında esnaf bulunuyor. Esnaf 30 sayısını bulamazsa, TARIM AŞ, hali tahliye edeceğini ve yeniden ihale edeceğini söylüyor. Esnaf, sorunu devir ile çözecek, ancak TARIM AŞ, her devir için 25 bin TL bedel istiyor. Zor günler geçiren esnaf siyasetçilerden destek bekliyor.

Bütünşehir yasasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen ve ardından özelleştirilen İnegöl Sebze ve Meyve Hali`nde ki esnaf, yeni hal yasasının getirdiği yükümlülükler nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

Tarım AŞ tarafından işletilen İnegöl Hali`nde 18 dolayında esnaf bulunurken, yeni hal yasasına göre bu rakamın en az 30 olması gerekiyor. Aksi taktirde Hal`in tahliyesi ve yeniden ihale edilmesi gündemde.

Önceki gün hal esnafı ile bir araya gelen Tarım AŞ yetkilileri, durumu esnafa tebliğ etti. Esnafın devir yaparak yasada istenen rakama ulaşması mümkün. Ancak esnafın her devir için TARIM AŞ`ye 25 bin lira ödemesi gerekiyor.

Eski toptancı halinde 32 dükkan olduğunu belirten hal esnafı, "Mevcut hal, eskisine göre daha küçük yapıldı. Fiziken yetersiz olduğundan esnaflar, bir kaç dükkanı satın alarak yer kazandı. Şimdi karşımıza yeni bir yasa çıkardılar. Esnaf sayısı 30`un altında olmaması gerekiyormuş. Çözüm olarak ta devir yapılmasını önerdiler. Ancak her devir için 25 bin lira bedel isteniyor. Böyle bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Önümüzde 1-1,5 ay zaman var. Yetkililer, halin tahliyesinden ve yeniden ihale edilmesinden söz ediyor. Mutlaka bir çözüm yolu bulunmalı, esnaflar olarak zor durumdayız."

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19