www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Halı Yıkamacılar İnegöl´de Buluştu

Halı Yıkamacılar İnegöl´de Buluştu

Türkiye genelinde faaliyet gösteren halı temizlemecileri ve yıkamacıları, İnegöl´de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Türkiye Profesyonel Halı Temizleyicileri Yardımlaşma Derneği, Bursa Halı Temizlemeciler Derneği, Marmara Halı Temizlemeciler Federasyonu ve İnegöl Halı Yıkamacılar Platformu işbirliğinde İnegöl´de iftar düzenlendi. Morrian Hotel´de düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Marmara Halı Temizlemeciler Federasyonu Başkanı Bahattin Ersönmez, İstanbul Halı Yıkamacılar Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir, Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, İnegöl Halı Yıkamacılar Platformu Başkanı Hüseyin Göğüş ile İnegöllü Halı Yıkama Firmalarının sahipleri katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Yemeğin ardından konuşan Marmara Halı Temizlemeciler Federasyonu Başkanı Bahattin Ersönmez, ?Bizler halkımızın temiz, hijyenik ve sağlıklı ortamlarda yaşamalarına katkı sağlayan bir iş kolu olan, halı, kilim, yorgan, battaniye, koltuk ve perde gibi günlük kullanılan eşyalarımızın yıkama-temizleme hizmetlerini icra eden esnaflarız. Her sektörde olduğu gibi henüz gelişme aşamasında olan halı yıkama sektöründe de sorunlarımız vardır. Sorunlarımızın çözümünde, mesleğine değer veren, gelişime ve değişime açık, samimi, dürüst ve bilinçli meslektaşlarımızın bir arada olduğu derneklerimizle, bağlı olduğumuz odalar, yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla, uyumlu işbirliklerine ihtiyacımız vardır.  Mayıs ayı içerisinde Ankara´da TBMM´de Halı Yıkama Sektörü olarak sesimizin duyulmasına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmemize imkân sağlayan, Türkiye geneli 25 ilden dernek başkanları ve meslektaşlarımızdan oluşan 45-50 kişilik grubumuzu en iyi şekilde ağırlayan sektörümüzle yakından ilgilenen Vekilimiz Hakan Çavuşoğlu´na teşekkür eder, şükranlarımızı sunarım.  Sektörümüz ile uyumlu çalışan Türkiye´ye örnek teşkil eden ve meslektaşları tarafından takdirle anılan ilk yerel yönetim olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´a sektörümüz adına teşekkür eder; bu birlik ve dayanışmanın devamını dileriz? dedi.

KAYIT DIŞI İSYANI

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Ali Özkan İlhan da sektördeki merdiven altı tabir edilen vergisiz, denetimsiz halı yıkayıcılara dikkat çekti. Bursa´da 500 civarında halı yıkama esnafı bulunmasına rağmen 250´ye yakınının merdiven altı tabir edilen kayıt dışı hizmet verdiğini söyleyen İlhan, tüketicileri de uyaran İlhan, "Tüketicilerimiz özellikle kayıt dışı hizmet veren halı yıkamacılara karşı dikkatli olmalı. Hem değerli halıları hem de sağlıkları ciddi tehlike altına girebilir? şeklinde konuştu.

HALI YIKAMA İŞİ HAKKIYLA YAPILMAYA BAŞLANDI

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise ?3 yıldan beridir Belediye Başkan Yardımcılığı görevindeyim. 3 yıldır önümüze sizin sektörünüze ait sıkıntılar geliyor. Bu sektörde bir sıkıntı var. Bu iş tam sektör haline gelmemişti. Bir binanın altında, boş dükkânda halı yıkayalım mantığı vardı. Detaylara indiğinde bu işi hakkıyla yapan arkadaşlarımız var. Ne yazık ki bu arkadaşlarımız azınlıktaydı. Bu sektördeki arkadaşlarımızın konuyu getirmesi ile biz tüm halı yıkayıcıları gezdik, dolaştık. İnegöl´de ruhsatlı 20´ye yakın firmamız var. Bu işim sektör olarak yapılması önemliydi. Bakanlıklar düzeyinde de çalışmalarınız var. İnşallah bundan sonra sektörde daha kaliteli hizmetler verilecek. Ruhsatsız olanlara izin verilmeyecek. Eşit rekabet koşullarında işlerinizi yapabileceksiniz? diye konuştu.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, halı yıkamacılarına tüketicilerin haklarına ilişkin bilgiler verdi.

İstanbul Halı Yıkamacılar Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir de kısa bir konuşma yaptı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25