Halil İnalcık´tan Örnek Program

Halil İnalcık´tan Örnek Program

Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, ?Vatan Sevgisi ve Şehitler? konulu program düzenleyerek milli duyguları pekiştirdi.

Kent Müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Şube Müdürleri Halil İbrahim Zengin ve Orhan Çelik, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, Ülkü Ocakları Başkanı Sabri Çağlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliği Başkanı Selami Seymen, öğretmenler ve öğrenciler ile velileri katıldı.

VATAN, BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN ORTAK EVİDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından programın açılış konuşmasını yapan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Durmuş Karadeniz, ?Değerler eğitimi kapsamında okullarda her ay bir değerin konusu işlenmekte olduğundan bizde okul olarak "Vatan sevgisi ve şehitlik" konulu etkinliği sizlerle birlikte yapmak için toplandık. Programımıza hoş geldiniz.  Değerli Misafirlerimiz; Dinimiz bir bütün olarak hayatın her yönünü içine alır. Bu nedenle vatan ve devlet anlayışını bu sınırlar içerisinde değerlendirmiştir. Örneğin bir Müslüman´ın oturduğu eve veya malına saldırıldığı zaman, onu koruması ve kendini müdafaa etmesi dinimizin bir emridir. Vatan ise bütün Müslümanların ortak evidir. Onu korumak ve muhafaza etmek ise tüm Müslümanların ortak görevidir. Bu yolda ölürse şehit, yaşarsa gazi olur? dedi.

TÜM KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ

Öğrencilere seslenen Karadeniz, ?Vatan savunmasıyla ilgili olarak 26 Ağustos 1921. Başkomutan Mustafa Kemal. Sakarya Meydan Muharebesinde ?Hattı Müdafaa Yoktur. Sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaş kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz.´ Anlayışıyla kurtuluş savaşı kazanılmıştır. Peygamber Efendimiz (SAV) Medine´ye hicret edince, orada bulunan Yahudilerle bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşmada geçen önemli maddelerden biri de ?Vatanları olan Medine´ye bir saldırı olursa beraber savunma yapacakları´ konusuydu. Demek ki vatanımızı korumak için gayr-i Müslimlerle bile anlaşma yapılabilir ve vatanı ne pahasına olursa olsun korunmamız gerekir. Vatanı korumada da en önemli aşama milletimizin birlik ve beraberliği olmalıdır. Müslümanlar dinini, namusunu, canını ve malını vatan ve devletiyle korur. Vatanı korumak dinimizin emridir. Bu uğurda can vermeye de ?şehitlik´ demiştik ya... Söz konusu Şehitlik olunca ölüm bizden korksun... Allah her Müslüman´a bu makama yükselerek cennete girmeyi nasip etsin... Bu uğurda canlarını veren tüm kahraman şehitlerimize minnettarız.? İfadelerini kullandı.

Kuran-ı kerim tilavetinin ardından Müdür Yardımcısı Baykan Keleş, ?vatan sevgisi ve şehitlik makamı? konulu konuşma yaptı.

Afrin şehitlerimizin yer aldığı duygu dolu slayt gösteriminin ardından Okulun öğrencisi Rumeysa Demir ?Şehit geliyor? şiirini seslendirdi.

Öğrencilerin rol aldığı ?Çanakkale´den Havadis var? adlı oyun, katılanları gözyaşlarına boğdu.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07