www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HALİME HATUN ANAOKULU EĞİTİME AÇILDI

HALİME HATUN ANAOKULU EĞİTİME AÇILDI

İnegöl´ün ilk tam gün eğitim veren Anaokulu Halime Hatun, düzenlenen tören ile açıldı.

Halime Hatun Anaokulu Müdiresi Çiğdem Gül, okulun şu anda 155 öğrencisi bulunduğunu, bu öğrencilerden 40´ının tam gün eğitim sisteminde olduğunu ifade etti.

 

EKSİKLER BAYRAMDA GİDERİLDİ

Bayram tatilinde boş durmayarak okulun eksikliklerini giderdiklerini belirten Müdire Çiğdem Gül, ?Öğrencilerden çok aslında ben heyecanlıyım. Bayram tatili vardı ama ben bayram tatilini de okulda geçirdim. Okulumuzun bazı düzenlemeleri vardı. O düzenlemeleri de bayram tatilinde yaptık. Aynı şekilde öğretmenlerimiz de heyecanla başladılar. Öğretmenlerimizin çoğu yeni... Yeni bir kadro, yeni bir okul, yeni öğrenciler, her şey yepyeni bizim için... Şu anda eğitime tam olarak başlıyoruz. Sınıflarımızın malzeme olarak hiç bir eksiğimiz yok. Mutfağımızdan tutun, oyun salonlarımıza kadar her şey hazır? dedi.

 

UYUM SORUNU YAŞANMADI

Öğrencilerin uyum sürecini kısa zamanda atlattıklarını belirten Gül, ?Sabah öğretmenlerimiz ile bir toplantı yaptık. Velilerimiz gelene kadar, uyum haftası adı altında eğitim planlaması yapmıştık. Öğretmenlerimiz ile önceden diyaloga geçip sabah 8´de bir mini toplantı gerçekleştirdik. Toplantı sonrası çocuklar sınıflarına alındı ve birkaç dakika sonra sınıflarınahemen alıştılar. Böyle olunca sınıflarımızın çoğunda veli yok? şeklinde konuştu.

 

?YETİŞECEK Mİ?? KAYGISI VARDI

Velilerin de çok heyecanlı olduğunu ifade eden Gül, ?Velilerimiz de çok heyecanlı. Okulumuz inşaattan daha yeni çıkmıştı. Acaba yetiştirecekler mi diye kaygıları vardı. Bugün onlar için sürpriz oldu. Çünkü okulu tam olarak eğitime hazır bir şekilde gördüler. Biz her şeyi hazırladıktan sonra velilerimize tek iş düşüyor o da çocuklarını bizlere bırakıp gitmeleri? diye konuştu.

 

VELİLER VE ÖĞRENCİLERLE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Okulun önümüzdeki günlerde birçok etkinliğe imza atacağını aktaran Gül, ?Okulumuz yeni olmasına rağmen önümüzdeki günlerde bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Bahçemizdeki duvarımız Belediye ekipleri tarafından boyanacaktı ama boyatmadık. O duvarı velilerimiz ve öğrencilerimiz birlikte boyayacaklar. İlk yılın anısı olarak duvarımızı şenlik havasında boyayacağız. Havaların güzel olduğu en erken bir tarihte bunu yapmayı düşünüyoruz. Öğretmenlerimiz ile birçok etkinlik için konuştuk. Ara ara bu etkinliklerimizi düzenleyeceğiz? ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL´DE İLK

İnegöl´de tam günlük eğitim veren ilk anaokulu olduklarını belirten Çiğdem Gül, ?İnegöl´de kulüp sistemi adı altındailk kez tam günlük anaokulu burası. Bunun ilk temsilciliğini biz yapıyoruz. Yarım ve tam gün olarak eğitimlerimiz devam edecek. Şu anda 2 sınıfımız tam gün. Tam gün olarak yaklaşık 40 öğrencimiz var. Tabi bu velilerimizin arzusuna göre olan bir şey?açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00