www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HALİME HATUN´DA EĞİTİME HAZIR

HALİME HATUN´DA EĞİTİME HAZIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Alanyurt Kocatepe İlk ve Ortaokulu bahçesinde bulunan ve yapımı tamamlanan 320 öğrenci kapasiteli Halime Hatun Anaokulu´nu gezerek incelemelerde bulundu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yapım çalışmaları sona eren Halime Hatun Anaokulu´nda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından bilgilendirmelerde bulundu.

MÜSTAKİL ANAOKUL SAYISI 8´E YÜKSELDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?İlçemizde okul öncesi eğitim veren 5 resmi anaokulu ile 2 özel anaokulu mevcut olup, ilkokul ve ortaokullarımızın birçoğunun da bünyesinde anasınıfları mevcuttur. Sınıf oluşturacak kadar öğrenci kaydı yapıldığında ilave sınıflar açılabilmektedir.Şimdi ise mevcut anaokullarımıza ilave olarak Alanyurt bölgesinde Kocatepe İlk/Ortaokulu bahçesinde yeni bir anaokulu devlet tarafından yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Böylece okullarımızın bünyesinde açılan anasınıflarının haricinde 6 resmi, 2 özel olmak üzere 8 adet müstakil anaokulu öğrencilerimizin eğitim hizmetine sunulmuştur. Milli eğitimin diğer yatırımlarında olduğu gibi bu okulumuzun da yapılması için Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin beyin büyük gayretleri olmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz? dedi.

320 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Yeni yapılan okulun Halime Hatun Anaokulu ismiyle resmi açılış onayı aldığını ve kurucu müdür görevlendirilmesinin yapıldığını belirten Bilican, ?Donatım malzemesi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nden talep edilmiştir. 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazır olacaktır. Yeni okulumuz 3 katlı ve 8 dersliklidir. Yaklaşık 1 milyon TL´ye malolmuştur. Anasınıflarında ikili eğitim yapıldığı için 8 dersliğe 16 sınıf öğrenci kaydı yapılabilecektir. Sınıflarda öğrenci sayısı 20 öğrenci olacağı için 320 öğrenci kapasiteli olarak eğitim hizmeti verilecektir. Gönül ister ki, müstakil anaokulları sayısı daha fazla olsun. Çünkü müstakil anaokulları okul öncesi eğitimine özel olarak tasarlandığı için imkânları daha iyi olmakta ve okulların bünyesinde olmadığından dolayı sadece okul öncesi öğrencileri olacağından dolayı öğrencilerin eğitimleri daha verimli olmaktadır ve öğrenciler daha rahat ortamlarda eğitim almaktadırlar. Devletimizin imkânları nispetinde inşallah bu okulların sayısı zamanla artmış olacaktır? şeklinde konuştu.

EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Bakanlığın okul öncesi eğitime çok önem verdiğini aktaran Bilican, ?Biz de aynı şekilde okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımız ilkokula başlamadan önce bir yıl süreyle anasınıflarında eğitim alarak hem okula uyumları sağlanmış oluyor hem de kendi seviyelerine göre birçok bilgi ve beceriyi kazanmış oluyorlar. Anaokullarımız başta olmak üzere bütün anasınıflarımızda her türlü imkânlar sağlanmaktadır. Çocuklarımız çok nezih ve temiz ortamlarda eğitim almış oluyorlar. Okul öncesi eğitimi alan öğrencilerin, okul öncesi eğitimi almayan öğrencilere göre ilkokullarda daha başarılı ve uyumlu oldukları görülmektedir. Bu nedenle özellikle 5 yaş grubunda olan öğrencilerimiz olmak üzere okul öncesi eğitim yaşında olan çocuklarımızın mutlaka kayıtlarının yaptırılması için bu yaş gruplarında çocuğu olan tüm velilerimize çağrıda bulunuyorum? diye konuştu.

BÖLGEDEKİ EĞİTİME BÜYÜK KATKISI OLACAK

Yeni açılan Halime Hatun Anaokulu´nun Alanyurt bölgesindeki okul öncesi eğitimine çok büyük katkısı olacağını belirten Bilican, ?Yeni okulumuzun öncelikle Alanyurt bölgesindeki halkımıza olmak üzere, arzu edipte bu okula kayıt yaptırmak isteyen tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum? dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00