www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HALK SOKAKLARI TERKETMİYOR

HALK SOKAKLARI TERKETMİYOR

Milli iradeye sahip çıkmak isteyen ilçe halkı demokrasi nöbetini sürdürüyor. 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimi sonrası sokakları terk etmeyen İnegöllüler, zaman zaman Fethullah Gülen aleyhin sloganlar atarak tepkilerini dile getiriyorlar.

İnegöl Belediyesi önünde her gece toplanan 7´den 77´ye on binlerce İnegöllü hep bir ağızdan ?Vatan Sana Canımız Feda? sloganlarını attılar. Burada toplanan vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Gün birlik olma günü, ufak hesapları bir kenara bırakıp kenetlenme zamanı? dedi.

Demokrasi nöbetinde gecenin sessizliğini Tarihi Mehter ekibinin marşları ve sloganlar, karanlığını ise meşaleler aydınlatırken, şehitler için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile meydanlarda yerini alan on binler darbeye karşı el birliğiyle buradayız mesajı verdi. Milli iradeye sahip çıkmak adına meydanlara koşan İnegöl halkının demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti.

Demokrasiye sahip çıkmak adına 4 gecedir meydanları dolduran İnegöl halkına seslenen Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Mili iradeye kast etmek isteyenlerin kursaklarında kalan haince darbe girişimi karşısında, milletimizin bütün fertlerinin bayraklarıyla meydanlara koşması ve paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta durması ile 15 Temmuz gecesi demokrasimizin gerçek bir bayramı olmuştur. Bu yaşadığımız olay Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasi ve milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir? dedi.

Türkiye´nin normal şeyler yaşamadığını, istikrar içerisinde büyüyen ve bölgesinde güçlenen bir Türkiye´yi istemeyen iç ve dış güçlerin bu memleketin sonunu getirmek için, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve seçilmiş hükümetimizi alaşağı etmek için darbe kalkışmasına girdiklerini söyleyen Aktaş; ?Bu hainler alçakça giriştikleri bu darbe kalkışması sırasında yürekli Türk Milletini hesaba katmayı unuttular. Tankların önüne bayrakla yatan, tankların üstüne çıkan aziz vatandaşlarımız ve canını bu uğurda veren aziz şehitlerimizi bu millet asla ve asla unutmayacaktır? dedi.

Demokrasi nöbetini sabaha kadar tutan ve meydanları boş bırakmayan bütün Türk halkı milli iradeye sahip çıktı diyen Aktaş; ? Biliyoruz ki, bu pisliği yapanlar sadece AK Parti´ye, Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımıza değil, bizim inancımıza ve değerlerimize de el uzatmak istediler. Allah´a hamd-ü senalar olsun ki bu gafiller amaçlarına ulaşamadılar. Bu haince kalkışmalara karşı bizler dimdik ayakta duracağız ve ülkemize sahip çıkacağız. O yüzden gündüzleri normal işlerimizi yaparken, geceleri de bu meydanları boş bırakmayacağız. Demokrasi ve milli irade düşmanları bu meydanları görsün ki bir daha böyle alçakça girişimlere kalkışamasınlar. Gün birlik olma günü, ufak hesapları bir kenara bırakıp kenetlenme zamanı? diye konuştu.

 

HABER: Onurhan Bayraktar

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36