www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HALK SORMAZSA, ALLAH SORAR

HALK SORMAZSA, ALLAH SORAR

?Kendi rahatınız için ne vatandaşımızın, ne de devletimizin kaynaklarını hoyratça harcamayın. İsraf yapmayın. Bu halk hesabını sormazsa Allah sorar??

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın eski hastane alanına belediye sarayı yaptırmak istemesine bir tepki de, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. İrfan Bayram´dan geldi.

 

DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR

Bayram, ?İlçemizin, sizin keyfiyetinizden daha önemli sorunları mevcut? İnegöl halkının refahını düşünerek bunları gidermeniz, ya da gidermeye çalışmanız gerekirken kendinizi düşünmeniz bencillik, siyasi gelecek kaygısı, egodan ve şahıslara şirin görünmekten başka hiçbir şey değildir? dedi.

 

MUHTARLIKLARIN SARAYI OLMAZ

Bayram, ?Bursa´nın adeta bir mahallesi olmasına sebep olan Büyükşehir yasasını savunurken ve anlatırken ne vaatlerde bulunduğunuzu biz unutmadık. İl olacakken mahalle konumuna düşen İnegöl için ?saray´ gereksizdir. Neden mi? Çünkü muhtarlıkların ?sarayı´ olmaz? diye konuştu.

----------------------------------------

 

MHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. İrfan Bayram, İnegöl´e Belediye Sarayı yaptırılması yönünde çalışma yapan İnegöl Belediyesi´ne yönelik eleştirilerde bulundu. Bayram, İnegöl halkının paralarının keyif için harcanıp boş işlere yatırılmaması gerektiğini belirterek, ?İsraf haramdır. İlçemizin, sizin keyfiyetinizden daha önemli sorunları mevcut?? ifadeleriyle Belediyeye yüklendi.

 

?BİSİKLET YOLU YAPILDI DA BİZ Mİ GÖREMEDİK??

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. İrfan Bayram, ?İnegöl Devlet Hastanesi´nin yeni yerine taşınmasının ardından basında sürekli ?Aktaş´ın Hayali´ adlı haberler yer almaktadır. Acaba Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl´ün ihtiyacı ile mi ilgilenmekte yoksa şahsi hayalini mi gerçekleştirmeye çalışmaktadır?  Yeni Devlet Hastanesi´nin açıldığı günden beri Başkan Aktaş yıkılan binanın yerine daha bina yıkılmadan göz koymuş ve talip olmuştur. Eski hastanenin yerinin belediyeye devredilmesini Yeni Devlet Hastanesi´nin açılış töreninde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´na ileten Aktaş´a, Bakan Müezzinoğlu, ?Başkan, hastanenin yerini benden almak istiyor. Böyle bedava vermem. Ben bisikleti çok seviyorum. Ama burada bisiklet yolu yok. 10 kilometre bisiklet yolunu yaptığı zaman mevcut eski hastane yerinin belediyeye verilmesi konusunda pazarlık yaparım. Ama o güne kadar kusura bakmasın. Başkan İnegöl´e bisiklet yolu kazandırdığı gün masaya oturacağız´ diyerek cevap vermişti. ?Bisiklet yolu´ yapıldı da biz mi görmedik o ayrı mesele? Allah razı olsun Sayın Bakan ve Belediye Başkanı´ndan?? dedi.

 

SARAY DÜŞKÜNLÜĞÜ

?İnegöl´ümüzün trafik, otopark, hava kirliliği, altyapı, köstebek yuvası haline gelen ara sokaklar gibi bütün sorunları halloldu, İnegöllü hemşerilerimizin yaşam kalitesi yükseldi(!) bir eksiğimiz ?bisiklet yolu´ kalmıştı bir de ?saray´? diyerek sözlerine devam eden Bayram, ?Bu saray düşkünlüğünün nereden geldiğini bilmeyenimiz yoktur sanırım. Sırasıyla önce dillere destan, yabancıların gördüğünde ´Burası büyük bir devlet´ dediği Aksaray, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Sarayı, şimdi de İnegöl´ümüze yakışır şöyle görkemli bir saray? Eğer biraz halkımızı düşünüyorsanız İnegöl halkının paralarını keyfiniz için harcamayıp boş işlere yatırmayınız. İsraf haramdır. Yıllar öncesinde yaptığınız asfalt ücretini seçimden sonraya bıraktığınız hepimizin malumu, peki bu yapmayı düşlediğiniz sarayın maliyetini halktan ne zaman ve hangi bahaneyle çıkarmayı planlıyorsunuz? Huzur Evi´ni de bu yüzden mi taşıyorsunuz? Belediye Sarayı´na daha geniş bir yer açılıp huzurevinin ayağınıza dolanmasından mı endişe ediyorsunuz? İlçemizin, sizin keyfiyetinizden daha önemli sorunları mevcut? İnegöl halkının refahını düşünerek bunları gidermeniz ya da gidermeye çalışmanız gerekirken kendinizi düşünmeniz bencillik, siyasi gelecek kaygısı, egodan ve şahıslara şirin görünmekten başka hiçbir şey değildir? şeklinde konuştu.

 

?MEVCUT BİNALAR FAZLA BİLE?

?Mevcut Belediye binası veya Ek hizmet binasının ne eksiği var?? diye soru yönelten Bayram, ?Hizmet vermeye yetmiyor mu? Ya da şöyle soralım; İnegöl için yapacağınızı söylediğiniz saray çok mu lazım? Fatura tahsilatından başka 260 bin nüfuslu ilçemizde ne kadar vatandaşımız Belediye binasına gelerek hizmet alıyor. İnegöl Belediyesine bağlı birçok birimin Büyükşehir yasası ile Büyükşehir Belediyesine geçmesi sonrasında mevcut binalar yetmekte ve hatta fazla gelmektedir. Yeni Belediye Sarayı´nın vatandaşlarımıza ne katacağı meçhuldür.  Bu arada yapılması planlanan yeni Belediye Sarayı´nın İnegöl´ün itibar makamı olacağı ve İnegöllülerin malı olacağı şeklindeki akla aykırı açıklamalarını da beklemiyor değiliz. İnegöl´ün il olması için mücadele ederken, Bursa´nın adeta bir mahallesi olmasına sebep olan Büyükşehir yasasını savunurken ve anlatırken ne vaatlerde bulunduğunuzu biz unutmadık. İl olacakken mahalle konumuna düşen İnegöl için ?saray´ gereksizdir. Neden mi? Çünkü muhtarlıkların ?sarayı´ olmaz?? diye konuştu.

 

HESABI HALK SORMAZSA ALLAH SORAR?

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak önce İnegöl´ün kronik hale gelen trafik, otopark, hava kirliliği, altyapı, köstebek yuvası haline gelen ara sokaklar gibi sorunların çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Bayram, ?Belediye Başkanı´nı ?ben yaptım oldu veya ben bilirim´ mantığından çıkmaya davet ediyoruz. İnegöllü vatandaşlarımızdan sorulsun bakalım vatandaşlarımızın yüzde kaçı bu sarayı istiyor. Buyurun? Bir anket yaptırıp İnegöllülerin ihtiyaç sıralamasında ?Yeni Belediye Sarayının´ kaçıncı sırada olduğunu hep birlikte görelim. Her zorda kaldığında referandum yapan saray düşkünleri bir kez de İnegöl halkına sorsun bakalım. Halkımız ?saray´ mı istiyor yoksa ?hizmet´ mi bekliyor?  İnegöl´ümüzün elinde kalan son yeşil alanına ne yapılması gerektiğine bırakın da halkımız karar versin. Son olarak bir kıssayı hatırlatmak isteriz. Peygamberimizin (a.s.) övgüsünü kazanmış Ebu Zerr´e, Muaviye, ?Sarayımı nasıl buldun?´ diye sormuş. Ebu Zerr; ?Kendi paranla yaptırdıysan israf, milletin parasıyla yaptırdıysan haramdır´ demiş. İnegöl Belediye Başkanına çağrımızdır. Belediyeciliğin asli görevi olan halka hizmet görevini layıkıyla yapın. Kendi rahatınız için ne vatandaşımızın ne de devletimizin kaynaklarını hoyratça harcamayın. İsraf yapmayın. Bu halk hesabını sormazsa Allah sorar?? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01