HALK BELEDİYELERİN İNSAFINA KALDI

HALK BELEDİYELERİN İNSAFINA KALDI

Su zammına ilişkin bir açıklama yapan Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, “Çok hayati bir ihtiyaç olan suyun temini konusunda halk belediyelerin insafına kalmıştır.”dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil,  şu sözlere yer verdi.Belediye hep halktan nasıl para kopartabilirimin hesabını yapmaktadır. Yasalarla kendilerine bırakılmış gelir kaynaklarının en başında emlak tan da öte, gelen su tahsilatı gelir.            Susuz bir hayatı düşünemeyiz. Su yoksa hayat da yok demektir. Çekilmez. İnsan hayatı için çok ama çok önemli olan su ateş pahası olunca halkımızı üzmekte, sıkıntılara sebep olmaktadır. Çok hayati bir ihtiyaç olan suyun temini konusunda halk belediyelerin insafına kalmıştır. Belediye lütfederse halk ucuz ve bol su ile taltif edilir. İnsafı aradan kaldırıp, belediyeye para lazım dediğiniz zaman, zamma sarılır, halkın sırtına binersiniz.Paraya ihtiyaç olunca geriye doğru dönüp, su katı atık toplama taşıma ücreti, katı atık bertaraf ücreti, atık su ücreti der, gecikme zamlarıyla birlikte alırsınız.Düşünün evinizi tadilat yaptırıyorsunuz aradan 7- 8 ay geçmiş su harcamanız da ödemeyi gerektirecek bir şey yok faturalandırılmadı deyip gitmişler.  Daha sonra 24.00 TL ödeme çıkmış, gününden önce ödemeye gidiyorsunuz, 39. 00 TL diyorlar. Niye böyle diyorsunuz faturalandırılmayan dönemlerdeki atık su vs. paralarını da gecikme zamlı olarak alıyorlar. Katı atık bertaraf, su katı atık veya atık su ücretleri suya endeksli değil mi? Neden zamanında ödenmiş faturaya gecikme zamlı tahsilât yapılır?

HAKSIZLIKLAR VAR

      “ Ayrıca ön ödemeli kartlı su alımlarında da büyük haksızlıklar yapılıyor. Her ay peşin paramızı aldıkları halde bir bakıyorsunuz eskiye dönük çevre temizlik vergisi, atık su ücreti,su katı atık toplu taşıma ücreti,katı atık bertaraf ücreti, geriye dönük abuk şeylerle borç tahakkuku yaptırılıyor.Kartınız avans bile yükleyemeyecek şekilde kilitleniyor.Önce borcu öde, sonra tekrar peşin su yüklemesi yap diyorlar. Bu peşin ödemelerde geriye dönük gecikme zamlı borç çıkartılması anlaşılabilir bir şey değildir. Ya burada sistem hatalı çalışıyor ya da belediye haksız kazanç elde ediyor. Her iki durumda da, olan vatandaşa oluyor. Yazıktır.Günahtır. Paraya ihtiyaç var diye vurun abalıya yapılmaz. Vatandaşın mağduriyetine sebep olan anlayış ve sistem gözden geçirilmeli. Derhal bunun önüne geçilmelidir.”Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur” Demişlerdir. Bizden hatırlatması”

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07