HALK DEMOKRATİK TERCİHİNİ SANDIĞA YANSITTI

HALK DEMOKRATİK TERCİHİNİ SANDIĞA YANSITTI

Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ile birlikte Kurşunlu Beldesinde yapılan referandum sonuçlarını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Kurşunlu halkının demokratik tercihini sandığa yansıtarak iktidara ilk uyarısını yaptığını söyledi.

Kurşunlu Beldesinde yapılan referandumu değerlendiren Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe, referanduma katılan Kurşunlu halkına teşekkür ettiler.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandumda belde halkının yüzde 98’le hayır demesinin sevindirici olduğunu dile getiren Erkan Dönmez, diğer belde belediye başkanlarına ve beldelerde yaşayan vatandaşlara da konuya destek vermelerini istedi.

 

Pazar günü Kurşunlu’da bir referandum yaptıklarını dile getiren Erkan Dönmez, “Bursa`da 4 beldede referandum yapıldı. Halk beldesinin kapatılmasını istemedi. Referanduma halkımızın yüzde 70`i katıldı. Kullanılan Bin 863 oyun, bin 821 tanesi Kurşunlu`nun kapatılmasını istemedi. Dolayısıyla halkın iradesi burada gerçekleşmiş oldu.” dedi.  

 

İSTEMEK BAŞARININ YARISIDIR

 

Referanduma katılan, kurşunlu halkına teşekkür eden Erkan Dönmez, “Bir demokrasi örneğini gördük. Bizi yalnız bırakmayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bunlar olduğu müddetçe, böyle kolay kolay 60 yıllık bir belediyenin kapatılabileceğine ben inanmıyorum. İstemek başarının yarısıdır. Eğer istersek, azmedersek, mücadele edersek, sosyal hukuk devletinde böyle amansızca, hiç kimseye sorulmadan, kapatılacak belediyelerin tekrar geri döneceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER BELDE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Diğer belde belediye başkanlarına çağrıda bulunan Başkan Dönmez, “Diğer belde belediye başkanlarımız bu konuya sahip çıksınlar. Beldelerini kapattırmasınlar. Beldedeki halkı lütfen mağdur etmesinler. Diğer beldelerde 21 Ekim 2012 Pazar günü yapılacak olan referanduma belde halkı da destek verirlerse, sahip çıkarlarsa gerçekten bu demokrasi örneğini tüm beldelerde yansıtabilirsek, büyük bir başarı yakalayacağımızı, böylece hükümetin yasa ile ilgili geri adım atacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

 

HALK DEMOKRATİK TERCİHLERİNİ SANDIĞA YANSITTI

Kurşunlu halkının iktidara ilk uyarısını yaptığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise “Kurşunlu halkımız `bizlere sorulmadan belediyelerimizin kapatılmasını doğru bulmuyoruz` diyerek, demokratik tercihlerini sandığa yansıtmışlardır. Burada, referandum süresi içerisinde üstün gayretleri ile yoğun bir katılım gerçekleştiren Kurşunlu halkımıza, bu çalışmalarımızı sürdüren herkese teşekkür ederiz. Halkımız hayır diyerek demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğimizin bir kanıtı olarak, artık halkımızın iradesinin de önemsenmesi gerektiğini, sanıyorum. Parlamentoda AK parti milletvekilleri tekrar gözden geçirmek zorunda kalacaklardır.” şeklinde konuştu.  

 

DUYARLI HALKIMIZI, GÖREVE DAVET EDİYORUM

Referandumdan çıkan sonuçları Milletvekilleri aracılığı ile TBMM’ye göndereceklerini dile getiren Turhan Neşe, “Mecliste yasanın konuşulduğu süreçte, belge olarak AK parti milletvekillerinin önüne koyacağız ki, tekrar gözden geçirsinler. Tahtaköprü, Cerrah ve Yenice`de referandumlarımıza devam edeceğiz. Kurşunlu beldemizde yapmış olduğumuz gibi 21 Ekim 2012 Pazar günü de diğer beldelerimizde yapacağız. Bu yasaya karşı tepkisi olan duyarlı halkımızı, göreve davet ediyorum. Bu yapılan çalışmalar partiler üstü demokrasi adınadır.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22