Halk Ekmeğe Minik Ziyaret

Halk Ekmeğe Minik Ziyaret

İshakpaşa İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri, ‘Ekmeğin Oluşumu’ projesi kapsamında dün İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti. Birbirinden farklı uygulamaları ve teknolojik aletleri gören minikler, şaşkınlıklarını da g

İshakpaşa Anaokulu öğrencileri, İnegöl Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü stajyer öğrencilerinin ‘Ekmeğin oluşumu’ adlı projesi kapsamında dün İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti.

Yaklaşık 25 kişilik öğrenci grubu; rehber öğretmenleri eşliğinde Halk Ekmek Fabrikası Üretim Müdürü Ersin Tufan Kaya nezaretinde fabrika hamurkâr’ı Hikmet Yıldırım tarafından fabrika içerisinde gezdirilerek ekmek yapımı hakkında bilgi aldı. Ekmek oluşumunun tüm evrelerini yakından inceleme farkı bulan minikler hem eğlendi, hem de öğrendi. Yapılan ziyarette, son teknoloji ile donatılmış Halk Ekmek Fabrikası’ndaki makineleri görünce kimi zaman şaşıran, kimi zaman ise meraklı bir şekilde Hikmet ustanın anlattıklarını dinleyen minik öğrencilere, daha sonra Halk Ekmek Fabrikası yemek salonunda kahvaltı ikram edildi.

Yapılan ziyaretle ilgili bilgi veren İshakpaşa Anaokulu öğretmenlerinden Emine Turna; ziyaretlerinin Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü stajyer öğrencilerinin bir projesi olduğunu söyledi. Turna, projenin son aşamasının bu ziyaret olduğunu belirterek; “Buğdayın tarlaya ekiminden başladık anlatmaya. Daha sonra büyümesi, biçilmesi, değirmende öğütülmesi ve un haline gelmesine kadar her şey öğrencilerimize gösterildi. Son olarak da undan çeşitli ürünler yapmayı gözlemledik. Bu kapsamda okulumuzda kendi ekmeğimizi yaptık, kurabiyeler yaptık. Son olarak da ‘Profesyonel Bir Şekilde Ekmek Nasıl Yapılır’ı göstermek için Halk Ekmek Fabrikamıza bir gezi düzenledik. Bize burada yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54