www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Halk gündemin farkında”

 Halk gündemin farkında”

7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl'e gelen CHP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Ceyhun İrgil, halkın büyük bir uyanış ve dönüşüm içinde olduğunu, olayların fark edilmeye başlandığını ve gündemin farkına vardığını söyledi.

7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren ve İnegöl'de bir takım ziyaretler gerçekleştiren CHP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Ceyhun İrgil, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve CHP Yönetimi ile birlikte Atatürk Bulvarı`ndaki esnafları gezerek istişarelerde bulundu.

 

BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GÖRÜYORUZ

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan CHP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Ceyhun İrgil, Bugün CHP ilçe örgütümüzle birlikte seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün örgütümüz ayakta ve dinç. Biz rehavet içinde değiliz. Herkesten çok iyi bir ilgi ve sevgi görüyoruz. Toplumda büyük bir dönüşüm görüyoruz. Toplumda büyük bir bıkkınlık görüyoruz. Yeter artık diyen insanların sayısının çok arttığını görüyoruz. O yüzden hem mutluyuz hem umutluyuz. Bu seçim çok farklı olacak. Bu seçimde Milletvekili adaylarımız ön seçimle belirlendiği için gerçekten hem halkın vekilleri hem partinin vekilleri. Halkın içinde yaşayan, Bursa'da yaşayan insanlar aday oldular ve onlar Bursa halkı tarafından seçildi. Bu seçimde CHP yeni bir stratejiyle, yeni görüşlerle, yeni programla çıktı ve bu da halk içinde çok büyük bir karşılık buldu. İnsanlar çok büyük teveccüh gösteriyorlar. Hem onların hem de bizim inancımız, hem onların hem de bizim umudumuz, ümidimiz artmış durumda. 7 Haziran'da bu gidişata, hukuksuzluğa, haksızlıklara, yoksulluklara, ayrımcılıklara, kutuplaşmaya, öfkeye son verileceğine çok inanıyoruz ve bunun için de canla, başla çalışıyoruz. İnegöl halkından da destek bekliyoruz. Aslında büyük bir uyanış, dönüşüm içinde olduğunu, yani olayları fark ettiğini, gündemin farkına vardığını görüyoruz. Bu anlamda CHP'ye destek vereceklerini umuyoruz, bekliyoruz” dedi.

 

BÜYÜK İLÇELERİN İL OLMASININ YANINDAYIZ

Eski beldelerin tekrar faal olması gerektiğini belirten İrgil, Belli bir nüfusun üzerine çıkan, kendi kendine yetebilen ve bir ekonomik güce sahip olan bütün ilçelerin coğrafi olarak büyüklük açısından belli bir noktadan sonra il olması çok normal ve doğal. Çünkü hem ilden hizmet gelmesi zorlaşıyor hem bürokrasi artıyor hem alan genişliğinden dolayı hizmette zorluk oluyor. Biz aynı nedenlerle belde belediyelerin açılmasını istiyoruz. Neden? Çünkü insanlar beldelerine daha çok sahip çıkıyorlar. Hizmetlerini denetleyebiliyor. Köy muhtarlarının yetkileri de alındı. Köy muhtarlarına da yetkilerinin ve mal varlıklarının geri verilmesini istiyoruz. Muhtar yetkisi ve gücü kalmayınca insanlar köyden şehre doğru göç etmeye başlıyorlar. Sonrasında şehirde hayat zorlaşıyor. Köyler boşalıyor. Aynı mantıkla büyük ilçelerin sadece İnegöl'ün değil, Alanya, Oltu, Fethiye gibi büyük ilçelerin il büyüklüğünde olduklarını düşünüyoruz. Mesela Oltu Erzurum'a 150 kilometre uzaklıkta. Bu insanların hizmet alması zorlaşıyor ve her iş için ile gitmek zorundalar. Bürokrasi de zorlaşıyor ve masraflar artıyor. Bu nedenle büyük ilçelerin il olmasından yanayız”dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00