?HALKIMIZ VEREMLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ?

?HALKIMIZ VEREMLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ?

AK Parti İlçe Kadın Kolları, 01-07 Ocak Verem Savaş Haftası kapsamında İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Dispanserini ziyaret ederek hekimlere çiçek takdim etti.

 

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve yönetim kurulu üyeleri, 01-07 Ocak Verem Savaş Haftası kapsamında dün İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Dispanserini ziyaret ederek istişarelerde bulundular. Leblebici, günümüzde veremle savaşın geçmişe nazaran çok daha etkili bir şekilde yürütüldüğünü, fakat yine de vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

KALITSAL DEĞİL BULAŞICIDIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İnegölKadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, ?İnsan sağlığını tehdit eden hastalıklardan biri de veremdir. Verem hastalığı, aşı tedavisi uygulanmadığı zaman ölüme neden olan bir hastalıktır. Çok eskilerden beri insanların tanıdığı ve ?ince hastalık´ ola­rak da bilinen verem hastalığını verem mikrobu oluşturur.Verem, kolayca bulaşan bir hastalıktır. Kalıtımsal değildir.Ve­rem hastası bir annenin çocuğu verem hastası olarak doğmaz. Verem hastalarının olduğu bir ailede büyüyen çocuk verem has­tası olur. Bütün bunlar verem hastalığının kalıtımsal değil, bulaşıcı olduğunu göstermektedir? dedi.

 

HALKI BİLİNÇLENDİRMEK GEREK

Leblebici, ?1920 yılından sonra verem aşısının kullanılmaya başlanma­sıyla dünyada verem hastalığında bir azalma olmuştur. Ayrıca halkın bilinçlenmesinin ve röntgen cihazının kullanılmasının da hastalığın azalmasında önemi vardır.Veremle savaşta günümüzde büyük başarılar elde edilmiştir. Buna rağmen halkımızı verem hastalığına karşı bilinçlendirmek gerekmektedir.Verem Savaş Dispanserlerinde verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta olup, bu hastalığın tedavisinde kullanılan bütün ilaçlar Verem Savaş Birimlerince ücretsiz verilmektedir.Bu hafta vesilesiyle veremle savaşta emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00