HALKIMIZ HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIK

HALKIMIZ HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIK

Süleymaniye ve Osmaniye Mahallelerinde devam eden trotuar çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkan Alinur Aktaş, ilçe halkının hizmetlerin en güzeline layık olduğunu, bu nedenle İnegöl’deki tüm yaşam alanlarını önemsediklerini söyledi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 13.45’te bazı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Süleymaniye Mahallesi Serdar Sokakta devam eden trotuar çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, İnegöl’ün dört bir köşesinde gerçekleştirecekleri trotuar çalışmalarıyla halka en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.

“TÜM YAŞAM ALANLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Aktaş, inceleme sonrasında çalışmalara ilişkin bir açıklama da yaptı. Yaz aylarının başlaması ile belediyenin asfalt, tretuar ve alt yapı gibi çalışmalara hız verdiğini ifade eden Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak ilçenin dört bir köşesinde nerede bir sorun, sıkıntı varsa tüm ekiplerimiz ile birlikte adeta seferber olarak bu sorunların ve sıkıntıların giderilmesi için çözüm üretiyoruz ve yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçemizin büyüyen sınırları içinde, insanın var olduğu tüm yaşam alanlarını önemsiyoruz. Halkımız her zaman hizmetin en güzeline layıktır. Halkımıza hizmet etmek içinde doğru zamanda, doğru kararlar alarak bunları hayata geçiriyoruz. İlçemizin merkez mahallelerinde eskiyen, kullanılmayacak şekilde deforme olan bordur ve parkelerinin yenilenmesi, parke ve bordürün hiç bulunmadığı sokaklara yaya kaldırımlarının yapılması ayrıca bakanlıkça istenen ve yapılması zorunlu olan engelli vatandaşlarımıza yönelik yaya kaldırımlarının oluşturulması için bu seneki trotuar çalışmalarımıza Nisan ayında Sinanbey Mahallesi Yenişehir Caddesinden start vermiştik. İnegöl`ümüze yakışır cadde, sokak ve kaldırımların meydana getirilmesi için şantiye çalışmalarımıza hız verdik. Sinanbey Mahallesi Yenişehir Caddesinden başladığımız trotuar çalışmalarımıza Süleymaniye ve Osmaniye Mahallelerinde devam ediyoruz. Kentimizde ihtiyaç duyulan trotuar kaldırımlarının iyileştirilerek ve yenilenerek halkımızın kullanımına sunuyoruz” dedi.

 

4 MİLYONLUK İHALE

Parke ve bordur döşemesi için gerçekleşen ihaleye de değinen Aktaş, “Bildiğiniz üzere bu seneki parke ve bordur döşemesi yapım işi ile alakalı 27 Şubat 2013 tarihinde ihaleye çıkmış, birim fiyat teklif usulü ile yapılan ihaleye toplam 8 firma katılmıştı. Verilen teklifler değerlendirilerek ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan Mes-Kan İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti. ihaleyi 3 milyon 932 bin 200 TL bedelle almıştır. Bu ihalemiz; İnegöl merkezindeki cadde ve sokaklarda 110 bin metrekare parke döşemesi, 88 bin 500 metre/tül bordur çekilmesi, 6 bin metre/tül görme engelli parke taşı döşemesi, 6 bin metre/tül andezit bordur çekilmesini kapsamaktadır. Ayrıca bu kapsamda 500 adet yağmur suyu menfezi ve ızgarası ile 30`u beton, 180`i galvaniz olmak üzere elektrik direği ve panolarının da yer değişikliği yapılacaktır. Yaptığımız çalışmalar bu çerçevede yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalarla önceki senelerde olduğu gibi 2013 yılında da kaldırımları yenilenmeye devam edeceğiz. Süleymaniye Mahallesinde Serdar Sokakta başlayan çalışmalarımız ihtiyaç duyulan diğer sokaklarda da devam edecek. Osmaniye Mahallemizdeki sokaklarımızın dar ve küçüklüğü sebebiyle çalışmalarımızı daha çabuk neticelendiriliyoruz. Buradan tüm İnegöl`de mahalle mahalle teretuar uygulamalarımıza devam edeceğiz. Hem burada hem de tüm şehirdeki kaldırım uygulamalarımızda; farklı renk ve farklı desenlerde wash beton döşeme taşı kullanıyoruz. Burada yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde yağmur suyu oluklarını tretuar altına alıyoruz. Geçen sene başladığımız ve yasal bir zorunluluk olan engelli rampalarına da tüm kaldırımlarda titizlikle uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın, Belediyecilik hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnegöl Belediyesi; şehrin dört bir köşesinde onarım ve düzenleme çalışmalarını sürdürecektir. Kentin eksiklerini gidermeye ve güzelleşmesini sağlamaya devam edeceğimizi ifade ediyor, çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32