www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAMİDİYE´DE ÇİFTE OTOPARK ÇALIŞMASI

HAMİDİYE´DE ÇİFTE OTOPARK ÇALIŞMASI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hamidiye Mahallesi Kutlu ve Filiz Sokaklar üzerinde gerçekleştirilen toplam 47 araçlık olan ve 190 bin TL maliyeti bulunan 2 otopark alanının çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 33 adet otoparkı İnegöl´ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık.Bugünde Hamidiye Mahallemize kazandıracağımız 2 yeni otopark alanımızın çalışmalarını incelemek üzere buradayız? dedi.

MALİYETİ 190 BİN TL

Aktaş, ?Söz konusu otopark alanlarımızın biri bin 180 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiş olan Kutlu Sokak´ta 27 araç kapasiteli 405 metrekarelik bir araç park alanı bir diğeri ise hemen yan tarafında Filiz Sokak´ta 898 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiş 20 araç kapasiteli 300 metrekarelik araç park alanımızdır.Yapılan her iki otopark çalışmamızı ekiplerimiz ayrı ayrı projelendirmiştir. Hazırlanan projelerimiz hakkında bilgi vermek gerekirse; yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında;  top akasya, sarı alacalı servi, sarı alacalı akçaağaç, gümüşi ıhlamur ve dış budak bitkilerine yer verilecektir. Araç önlerindeki beton çiçekliklere görselliği ön planda olan bitki dikimleri yapılacaktır.Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz, gri ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılacaktır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanacaktır.Hamidiye Mahallesinde yaptığımız toplam 47 araç kapasiteli bu iki otopark düzenleme uygulamamızın Eylül ayı sonu itibarı ile tamamlanması planlanmaktadır. Yaptığımız bu iki kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 190 bin TL´dir. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin otopark alanında yapacağı uygulama sonrasında Fen işleri Müdürlüğü ekiplerimiz otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır.Yapılan bu otopark çalışmalarımızın hem ilçemize hem de mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir, halkımızın İnegöl´de yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek amacıyla yaptığımız çalışmalarımızın tüm gayretlerimizle devam edeceğini bir kez daha halkımıza hatırlatmak isterim? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00