www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hamidiyeli Öğrencilere Burs İmkânı

Hamidiyeli Öğrencilere Burs İmkânı

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin İlgezdi ve arkadaşları, kurdukları dernek aracılığı ile Hamidiye Mahallesi´nde burs ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs veriyorlar.

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Hamidiye Mahallesi Muhtarı ve İnegöl Hamidiye Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemalettin İlgezdi, ?1 Kasım 2015 tarihinde ara seçimde muhtar seçildim. Mahallede,Belediye ve Kaymakamlığın yaptığı yardımların dışında bir şey yapabilir miyiz diye düşünürken bir arkadaşımızın müracaatı üzerine üniversite öğrencilerine burs veren bir dernek kurmak istedik. Bunu da mahallemizin eşrafı ile görüştük. Allah razı olsun hepsi de destek verdiler. İnegöl Hamidiye Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği´ni kurduk. Bu arada mahallemizde burs vereceğimiz ya da yardım edeceğimiz kardeşlerimizin en az bir sene oturması ve yardıma muhtaç olması gerekmekte. Bu sene 10 tane öğrenciye burs verebildik. Ziraat Bankası vasıtasıyla her ay bursları maaşlarına yatmakta? Burs verilen öğrenci sayısı devamlı olarak artıyor. Amacımız insanları özendirmek ve bu tarz yardımları çoğaltmaktır. Bu sene hedefimiz burs verdiğimiz öğrenci sayısını 20´ye çıkarmak istiyoruz. Bu arada hayırseverlerimizden de derneğimize destekleri de bekliyoruz? dedi.

 

TEVECCÜH VAR

Çalışmalara güzel bir teveccüh olduğunu belirten İlgezdi, ?Bursları derneğimize yardımda bulunan iş adamları ve derneğimizin yöneticileri sayesinde topluyoruz.  Olayın güzelliğini görüp mahalle dışında bulunan işadamları da yardımda bulunuyor. Şuan 10 tane üniversite öğrencisine burs yardımı yapmaktayız. Niyetimiz 20 öğrenciye burs vermek. Güzel bir teveccüh var nereye gitsek boş çevirmiyorlar birde mahallede gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız var buradan artan paraları onlara yardımlarda bulunuyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02