www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAMZABEY MAHALLESİ SAKİNLERİNE SÜRÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

HAMZABEY MAHALLESİ SAKİNLERİNE SÜRÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sanayi şehri unvanının yanında tarım potansiyeliyle de adından söz ettiren İnegöl’de, İnegöl Belediyesi’nin kış sezonunu verimli geçirebilmek adına başlattığı çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Hamzabey Mahallesindeki vatandaşlara ‘Sürü Yönetimi’ (hay

Nitelikli tarım hedefiyle kırsal mahallelerde bu alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirmeye devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri, Salı akşamı Hamzabey Mahallesi ile devam etti.

 

Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında dün akşam Hamzabey Mahallesinde Sürü Yönetimi konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, Ziraat Odası Bakanı Sezai Çelik, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve ziraat mühendislerinin katıldığı eğitime, mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Eğitimlerde üreticilere farkındalık ortaya konan yeni teknik bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

 

“İNEGÖL TARIMINI VE HAYVANCILIĞI DAHA DA İLERİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ”

Hamzabey Mahallesinde başlayan Sürü Yönetimi Eğitim hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl olarak bizim mobilyamız olduğu gibi, sanayimiz olduğu gibi tarımımız olduğunun da farkına varmamız gerekiyor. Biz kendimizin farkında değiliz. Aslında tecrübemiz var. Bunu geliştirmemiz lazım. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Amacımız üreticilere yeni kapılar açmak. Ya da gelişen teknolojilerle ilgili yenilikleri sunmaya çalışıyoruz. İşte çiftçi eğitim kurslarımız bu yüzden önemli. Bu kapsamda her yıl İnegöl’ümüzde 8-10 kırsal mahallemizde bu çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl da bir süre önce başladık ve bugün Hamzabey Mahallemizdeyiz. Hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvancılık, meyveciliğin yoğun olduğu yerlerde meyvecilikle ilgili eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerimiz yaklaşık 5 yıldır Halk Eğitim Merkezimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte devam ediyor. Şimdide Hamzabey mahallemizdeki üreticilere Sürü Yönetimi (hayvan yetiştiriciliği) eğitimi verilmeye başlandı. Çiftçilerimiz yaklaşık 3 hafta boyunca bu eğitimleri alacak. Umarım faydalı ve verimli bir eğitim olur. Tüm temennimiz üreticilerimizin işlerini en iyi şekilde yapmaları. İnşallah İnegöl tarımını ve hayvancılığı daha da ileri noktalara getireceğiz” dedi.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71