Hamzabey´de su sıkıntısı

Hamzabey´de su sıkıntısı

İnegöl´e bağlı Hamzabey Mahallesi´nde 2 su kuyusundan 1´i çalışmazken diğerinin de yetersizliği sonucu köyün yarısında susuzluk yaşanıyor. 2 yıldır süren ve 200 haneyi vuran susuzluğun giderilmesi için tankerlerle köye su taşınırken, şikâyetlere rağmen BU

Çamaşırlarını yıkayamadıklarını, hayvanları sulayamadıklarını, temel ihtiyaç olan suya ulaşmak için bin bir zahmet çektiklerini ifade eden köylüler, Cumhurbaşkanlığına kadar ulaştırdıkları şikâyetlerine rağmen BUSKİ´nin konuya el atmadığını ifade ettiler.

2 YILDIR AYNI SORUN

Konu ile ilgili konuşan Hamzabey Mahallesi Muhtarı İsmail Ertaş, ?Şuanda yaz sezonuna girdiğimizden dolayı hanelerin fazla olduğundan suyumuz yetmiyor. Bunu bizzat BUSKİ´ye söylüyoruz fakat gelip yapacağız diyorlar, herhangi bir yaptırım uygulamıyorlar. Biz köyde sıkıntı çekiyoruz. Sıkıntıları BUSKİ değil muhtar olarak biz çekiyoruz, bütün şikâyetler bize geliyor. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat BUSKİ´den herhangi bir yardım göremiyoruz. Tankerle su getiriyoruz. Taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Bundan çok rahatsızız. Bir an önce çözüme ulaşmak istiyoruz. Ne yapılacaksa yapılsın. 2 yıldır bu sorun devam ediyor. Yukarıdaki su kuyumuzun birinde su bittiğinden dolayı tek kuyudan su çekiyoruz. Tek kuyu da bize yetmiyor ve köylüye su veremiyoruz. Az az su veriyoruz. Yukarıdaki mahalleler susuz kalıyor. BUSKİ´ye gittiğimizde tamam yapacağız diyorlar fakat yapılan bir şey yok. Çalışma yapılmıyor. Mağduriyet yaşıyoruz. Köyün yarısı bu sıkıntıyı çekiyor. 400 hanenin yarısında su var yarısında su yok? dedi.

CUMHURBAŞKANINA KADAR ŞİKÂYET ETTİK, ÇÖZÜM GETİRMEDİLER

Köylülerden Ayşen Ayaz, ?Köyümüzde hiç su yok. Bir yudum suya muhtacız. Köyün üstünde bir yudum su yok. Ne Cumhurbaşkanlığı ne BUSKİ ne Kaymakamlık kaldı aramadığımız. Hiç kimseden fayda yok. BUSKİ´yi arıyorum, şikâyet yok diyor. Ben 52 yaşımda sizinle mi eğleniyorum. Sinirden ağlıyoruz, susuzuz. Nereye gideceğiz, söyleyin gidip başvuralım, Ankara´ya kadar gidelim. Çamaşırlar koktu, attık. Nereye şikâyet edilecekse söyleyin gidelim. Şikâyet etmediğimiz yer kalmadı. Cumhurbaşkanına kadar şikâyet ettim. Yardım ederiz, en yakın zamanda ulaşırız dediler ne gelen var ne giden. 12´ye kadar oturuyorum, sabah 6´da kalkıyorum su doldurmaya, yine su yok. 30 baş inek susuz. Tankerle köye su taşıyoruz. Bize bir çare gösterin? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54