www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HANIM AĞA ÇETESİNE CEZA YAĞDI

HANIM AĞA ÇETESİNE CEZA YAĞDI

İnegöl'de ‘Hanım Ağa Çetesi' olarak bilinen, adam öldürme ve haraç toplama iddialarıyla 23 Mart 2012 tarihinde yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan çete üyelerinin 11. kez hâkim karşısına çıktığı davada üyelere toplamda 2 müebbet ve 180 yıl hapis cez

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan ve 11. kez hâkim karşısına çıkan ‘Hanım ağa çetesi’ sanıklarına mahkeme heyeti ceza yağdırdılar.

 

Adı üniversiteli Sinem olayı ile gündemi meşgul eden ve birçok suçtan sabıkası bulunan Emrah K., emniyetin yaptığı operasyon sırasında polise kapıyı açmayıp tabanca ile intihar etmişti. Emniyet ekiplerinin düzenlediği operasyonda örgüt kurmak ve örgüt kapsamında, örgüte üye olma, suç işlemek, hürriyetten yoksun bırakma, konuk dokunulmazlığı, uyuşturucu ticareti, işyeri kurşunlama, adam öldürtmek, kasten adam yaralamak, nitelikli yağma suçlarından 15 kişi tutuklanmıştı. Yaklaşık 2 yıldan beri süren yargılama, Türkiye genelinde Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından ağır suçlu dosyaların Ağır Ceza Mahkemelerine devredilmesi sonucu, davaya bakan Özel Yetkili Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen ‘Hanım Ağa Çetesi’ dosyası, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesine devredildi. Önceki gün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunda mahkeme heyeti ‘Hanım Ağa Çetesi’ sanıklarına 2 müebbet ve toplamda 180 yıl ceza verdi.

 

2 MÜEBBET + 180 YIL

Dava kapsamında görülen mahkemede sanıklara verilen cezalar ise şu şekilde oluştu; Erdal Güneş müebbet + 79,5 yıl, Samet Güneş müebbet, Yücel Bayzin 33 yıl 6 ay 15 gün, İlyas Uslu 19 yıl 4 ay 15 gün, Saadet Şen 16 yıl 15 gün, Serkan Sever 13 yıl 6 ay 15 gün, Güven Eray Ocak 5 yıl 7 ay 15 gün, Bilal Aydın 4 yıl 2 ay, Mustafa Esen 4 yıl 2 ay, Engin Alan 4yıl 2 ay, Önder Pala 2 yıl 1 ay, Canip Avşar 2 yıl 1 ay ceza alırken Sedat Koyuncu, Özgür Atan, Cem Çelik, Ayla Delimehmet, Hüseyin Demir, Rıfat Alimhan, Bayram Şentürk, Vedat Duman, İsmail Efe, Muhammet Ali Yavuzyiğit, Zekai Altın, Abdülkerim Aykul, İbrahim Gümüş ve Ayhan Can çete davası suçlarından beraat etti.

 

BERAATIMA VE TAHLİYEME KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM

Müebbet + 79,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdal Güneş’in mahkemedeki ifadesinde, “Celse arasında göndermiş olduğum yazılı savunmalarımı tekrar ederim. Ben tamamen polis memurlarının kumpasına geldim. Birileri suçlar işlemiş, suç işledikleri görülmüş ve fakat yakalanıp tedbir alınmamış. Suçlar biriksin diye beklensin ve sonunda düğmeye basılmış. Birçok kişinin benimle bağlantısı bulunmayan suçlarından benimde yargılanmamın yolu açılmıştır. Ayrıca örneğin bir yağma suçundan Okan E.’nin parayı aldığı ve bana verdiği iddia edilirken hiçbir suçu günahı olmayan yanımdaki sanık Yücel’in de cezalandırılması istenmiş. Siz de dosyayı incelediğinizde birçok suçun benle alakası olamadığını dinlemelerle oynayıp yorum katılarak benim işin içine sokulduğumu göreceksiniz. Bu durum açıktır. Yine benim İlyas C.’nin öldürülmesine ilişkin hiçbir dâhilim yoktur. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Mütalaa ve ek mütalaayı mahkûmiyetim yönünden yapılan açıklamalar bakımından kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

 

 

İFADESİ SİNEMİN BULUNMASINA YARDIMCI OLDU

Çete davasında müebbet + 79,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdal Güneş, Sinem Yurdanur cinayetinde verdiği ifadesinde, “Ben aslında Sinem’i tanımazdım fakat Emrah, Sinem Yurdanur ve ev arkadaşı ile görüştüğünü bana anlatıyordu. Emrah, Sinem ile ilgili olarak normal arkadaş olduklarından bahsediyordu. Emrah, Sinem’in kaybolmasının uzun bir süre sonra yani özel bir kanalla beraber gidip geldikten sonra Sinem’i öldürdüğünü itiraf etti. Bunu bana anlattıktan sonra ben de kendisine ‘Sen bana söylemedin, ben de duymadım’ deyip konuyu kapattık. Benim tahminim, Emrah’ın götürüp attım dediği yer İsaören Köyü’nü geçtikten sonra yol ikiye ayrılır. Çatalın biri Erikli’ye devam eder, diğeri Çayyaka ve Boğazova’ya devam eder. Her iki tarafta da kayalık ve uçurum olan yerler vardır” dedi.

 

Erdal Güneş’in verdiği bu ifade, kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur’un cesedinin bulunmasına yardımcı olmuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00