www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HASTA ÖĞRENCİYE ÖZEL SINAV

HASTA ÖĞRENCİYE ÖZEL SINAV

Nörolojik hastalığı bulunan Kocatepe Ortaokulu 8`inci sınıf öğrencisi Türker Öztürk, bu sene ilk kez gerçekleştirilen merkezi ortak sınavına evinde girdi.

Nörolojik hastalığı bulunan Kocatepe Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Türker Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen merkezi ortak sınavının ilk etabına evinde girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştük, gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınavın ardından Türker Öztürk’ü Yunus Emre Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek katılacağı diğer sınavlar için kendisine başarılar diledi.

 

ÖNCE SAĞLIKLI DAHA SONRA BAŞARILI OLACAKTIR

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de temel eğitimden sonra ortaöğretime geçiş sınavlarını yaptıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Okullarda sınavlar devam ederken evde eğitim alan ve 1 yıldır nörolojik hastalığı nedeniyle tedavi gören Türker Öztürk`ü evinde sınava aldık. Okulda yapması gereken sınavı evinde yapmış olduk. Daha önce velimiz bize müracaat ederek, oğlunun rahatsızlığından bahsetti. Evde eğitim almasını sağladık. Bugün de öğrencimiz sınavını başarıyla tamamladı. Önce sağlıklı olacak daha sonra başarılı olacaktır. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz. Malumunuz biz bu ziyareti sınav bittikten sonra yaptık. Çocuğumuz sağlık sorunu olduğu için evinde eğitim alıyor. Sağlığına kavuşunca da okuluna dönecek” şeklinde konuştu. Müdür Mehmet Baştürk, evde eğitim almak isteyen öğrenci velilerinin kendilerine başvurmaları halinde, bölgelerindeki okullardan öğretmen görevlendirebileceklerini de sözlerine ekledi.

 

‘ÇOK GÜZEL BİR DUYGU’

Sınavının iyi geçtiğini ifade eden Türker Öztürk ise, “İlk defa bir sınavı evde öğretmenlerim nezaretinde yaptım. Çok güzel bir duygu. Bana bu imkânı sağlayan Milli Eğitim Müdürümüze ve herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Öğrencinin babası Murat Öztürk, çocuğunun sağlık sorunu nedeniyle evinde eğitim hizmeti almasının çok güzel olduğunu aktararak kendilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür etti. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Baştürk ve şube müdürleri, aileye çiçek takdim etti.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00