Hastane personeli yangın eğitiminden geçti

Hastane personeli yangın eğitiminden geçti

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İnegöl Devlet Hastanesinde çalışan 760 personele yangın eğitimi verdi.

İnegöl Devlet Hastanesi D bloktaki salonda gruplar halinde yapılan eğitimler İtfaiye Müdürlüğü eğitmeni Selçuk Şenay tarafından veriliyor.

760 PERSONEL EĞİTİLİYOR

Hafta başından bu yana devam eden seminerlere dün İtfaiye Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen de katıldı. eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. “Deprem, yangın, su baskınları gibi doğal olaylar insanoğlunun her zaman aciz kaldığı afetlerdir. Bu afet olaylarında yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi konusunda ise insanoğlu aciz değildir. Bununla ilgili birçok tedbir ve önlem alınabilir. Biz de bundan dolayı devamlı teorik ve uygulamalı eğitimler yaparak afet olaylarına karşı insanımızı bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu zamana kadar ilçemizdeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ve tatbikatlara bir yenisini daha ekiliyor, İnegöl Devlet Hastanesi’nde bulunan 760 personelimize bu eğitimi vermeye çalışıyoruz” dedi.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ EĞİTİMLERE HER ZAMAN HAZIR

Yusuf Şen, 18 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 28 Haziran Perşembe günü sona erecek olan eğitimlerde hastane personeline hastanede meydana gelebilecek olası yangınlara karşı; yangın kimyası, binadan hasta tahliyesi, personel tahliyesi, yangın söndürme teknikleri, yangın yerindeki tehlikeler, LPG ve Doğalgaz bilgisi kapsamında eğitimler verileceğini de ifade ederek “Eğitim sonunda hastane personeli yangın tüplerinin kullanılması ve olası yangına müdahale etmeyi, çıkabilecek yangınlarda hastanede bulunacak hastaların doğru şekilde tahliyesini öğreneceklerdir. 27 Haziran Çarşamba günü bu konuda çok kapsamlı uygulamalı bir tatbikat yapılacaktır. Ben eğitimimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buna benzer eğitimlerle ilgili de İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün her zaman hazır olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu manada eğitim almak isteyen bütün özel ve kamu sektör temsilcilerine her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00