HASTANE VE HEM İHALESİ MAYIS’TA

HASTANE VE HEM İHALESİ MAYIS’TA

Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Halk Eğitim Merkezi ile Sağlık Bakanlığının TOKİ marifetiyle yaptıracağı Devlet Hastanesi ihalesinin Mayıs ayı içerisinde yapılacağını söyledi. Kızılcıklı, ihaleleri

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki ofisinde Haber yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şerif Gürbaş ile Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Önder Duran’ın sorularını yanıtlayan Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl’e kazandırdıkları projelere durmadan aralıksız bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

Uzun zamandır gündemde olan Halk Eğitim Merkezi Binası ile İnegöl Devlet Hastanesi projelerine ilişkin ilk adımın Mayıs ayı içerisinde yapılacak ihale ile atılacağını bildiren Kızılcıklı şunları söyledi.

TOKİ Başkan Yardımcısı İle Bugün Görüşecek

“Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla TOKİ marifetiyle bir Devlet Hastanesi’ni İnegöl’e kazandırmak için yaptığımız çalışmalar olumlu neticelendi. Niye biraz gecikti diye sorarsanız; biliyorsunuz kamu ihale kurumu karar almıştı. Normal projelerle yapılan projeler, uygulama projesi olmadan yapılamaz hale geldi. Dolayısıyla tasarım halindeki projelerle ihaleye çıkabilen TOKİ uygulama projesi olmadan ihaleye çıkamaz hale geldiği için birkaç aylık zaman kaybettik. Bu arada bu tür projelerde çok fazlalaştı, projeyi çizenlerde bunları yetiştirmekte zorluk çektiler. Ama bugün TOKİ’nin ihale programında 17 Mayıs’ta Halk Eğitim Merkezi’nin, 27 Mayıs’ta da yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin ihaleye çıkacağı şeklinde açıklamalar yer alıyor. Bende Çarşamba günü (bugün) TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile ihaleleri daha erkene almak için görüşeceğim. Ama sonuç itibariyle bugünden sonra 1,5 ay kaldı ihalelere. Seçimlerden önce kısmet olursa bu ihalelerin yapılmasını arzu ediyoruz ki; seçimlerden sonra İnegöl’de zaman kaybetmeden halk eğitim ve hastane inşaatına başlansın. Çünkü bizim halk eğitim ile ilgili amacımız; gerçekten bu konuda öğrencilere meslek kazandırma ortamını rahat hale getirmek ve biryandan da Gazi Paşa İlköğretim Okulu’nun da imkânını genişletmektir. Nasıl ki adliye sarayı ile hükümet konağını kazanacaksak, aynı şekilde Gazi Paşa İlköğretim Okulu’nu da çok daha geniş imkânlara kavuşturmuş olacağız.”dedi.

Tek Kişilik Odaları Büyüttük

Diğer taraftan hastaneye de baktığımız zaman 50 yatak acil ve yoğun bakım ünitesi olarak programlamıştır. 200 oda, 100 tanesi tek kişilik, 100 tanesi çift kişilik olacak şekilde organize edilmiş durumda. Ancak biz burada devreye girerek 28 m2 büyüklükteki tek yataklı odaların büyüklüklerini, ilerde kapasite arttırmak gerekirse diye çift yataklı oda büyüklüğü olan 32 m2’ye çıkarttırdık. Bu devlet hastanesi bittiğinde artık en modern hastaneye kavuşmuş olacağız.

Bağımsız Üniversiteyi İnegöl’e Kazandıralım Diyeceğiz

İşletme Fakültesi’nin tabelasının asılmış olduğunu gördüm ve çok memnun oldum. İnşallah 2011-2012 öğretim yılında işletme fakültemiz öğrenci kabul etmeye başlanacak. Ama ikincisi üniversiteden de bir orman fakültesi almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla şimdi İnegöl’ü düşündüğümüzde İşletme Fakültesi, Orman Fakültesi olan yüksek okulda eğitim-öğretim devam ediyor. Bunlar hep bağımsız bir üniversite olmasının basamaklarıdır. Biz bu basamakları gerçekleştirdikten sonra Sayın Başbakanımıza giderek diyeceğiz ki; bizim iki fakültemiz ve yüksek okulumuz var, bize bir fakülte daha verin ve biz bir bağımsız üniversiteyi İnegöl’e kazandıralım, her şeyimiz hazır diyeceğiz.

Başbakan Açılış İçin İnegöl’e Gelebilir

Öte yandan Belediye Başkanı ve İlçe Başkanımızla birlikte kısa bir süre önce Başbakanımızı İnegöl’de ki çeşitli açılışlar için İnegöl’e davet ettik. Kendisi de program uygun olursa seve seve geleceğini ifade etti. İnşallah Sayın Başbakanı İnegöl’de ağırlama fırsatını buluruz.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07