HASTANENİN TAKİPÇİSİYİM

HASTANENİN TAKİPÇİSİYİM

300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin ihalesini kazanan yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle inşaat çalışmaları duran hastaneyle ilgili konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “TOKİ nezdinde olayı takip ediyorum.”

 

Yaklaşık üç ay önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından temeli atılan 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin ihalesini kazanan yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle hastane inşaatı durdu. Yaklaşık 3 aydan beri paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler mağdur olurken, konuya ilişkin AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bir açıklama yaptı.

 

Hüseyin Şahin, olaya yüzeysel bakmak zorunda olduklarını ifade ederek, “Milletvekili olarak hiçbir yerinde değiliz. İhaleyi yapan TOKİ, Projelendiren Sağlık Bakanlığı, İhaleyi alan da bir firma var. Bizi ilgilendiren tek boyutu bir an önce bu olayın sağlıklı şekilde netleştirilmesi, inşaat sürecinin durmamasıdır.” dedi.

 

Aldığı bilgiler doğrultusunda Müteahhit firmanın finansal sıkıntılara girdiğini kaydeden Hüseyin Şahin, İnşaat yürüme süreciyle ilgili bazı arkadaşlarda aradılar. Çekleri yazılmış. Dolayısıyla bir sıkıntı var. TOKİ nezdinde olayı takip ediyorum. En sağlıklı şekilde nasıl olayı çözeriz, nasıl devam ettiririz bunun yollarını arayacağız. Bunun takipçisi olacağım. TOKİ ile görüşmelerim devam ediyor.” dedi.

 

Firmanın yaptığı işlerin TOKİ’nin mühendisleri tarafından kontrol edildiğini belirten Hüseyin Şahin, “İnegöllü hemşerilerimizden mal satanlar inşallah kısa sürece alacaklarını alırlar. İnşaat da durmaz. Bir müteahhit giderse yerine başkası gelir. Şu ana kadar yapılan işte de sıkıntı yok. İnşaatta bir eksiklik yok. İnşaat tekniklerinde bir sıkıntı yok. Malzemeden çalma, projede oynama yok. TOKİ bunu çok iyi denetliyor. Bunu da biliyorum.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00