Hataylı Mobilyacılardan İnegöl’e Çıkarma

Hataylı Mobilyacılardan İnegöl’e Çıkarma

Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) üyesi işadamları, dostluk köprüsü çerçevesinde İnegöl’e gelerek çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu.

Şubat ayında Hatay’da düzenlenen ‘Mobilya Sektöründeki Yükseliş ve Yarınlarımız’  konulu panale İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ve İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı katılarak İnegöl Mobilyasının gelişimini Hataylı işadamları ile paylaşmıştı.

 

Hataylı 14 İşadamı, İnegöl’de düzenlenen MODEF fuarını ziyaret etmek ve Şubat ayında gerçekleşen ziyarete karşı iade-i ziyarette bulunmak üzere İnegöl’e geldi. İnegöl’e gelen Hataylı işadamları heyetini karşılayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ve İNSİAD Başkan yardımcısı Azmettin Gündüz, konuk İşadamı heyetine Orhan-1 İnegöl Köftecisinde yemek ikramında bulundu.

 

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendilerini Hatay’da çok iyi ağırlayan Hatay BİRSİAD üyesi işadamlarını İnegöl’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; “İnegöl; mobilyasıyla, tekstiliyle, tarımıyla, köftesiyle ve Oylat kaplıcalarıyla marka haline gelmiş bir şehirdir. Tabi bu değer kolay oluşmadı, uzunca ve sancılı bir süreç sonucu oluştu. Onun için bizde bu gelişmelerde yaşadığımız acı-tatlı tecrübelerimizi Hataylı iş adamlarımızla paylaşmayı yürekten arzuluyoruz” dedi.

 

Hataylı işadamlarını görmekten dolayı memnun olduğunu ifade eden MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ise, “Türk Mobilyası hızlı bir şekilde gelişme kaydetmektedir. Bu gelişme Ülkemizin her bölgesinde ve Mobilya üreten kentlerimizde net bir şekilde görülmektedir.Mobilya gelişiminde İnegöl’ümüzün katkısı çabası takdire şayan bir şekilde artarak devam ediyor.Ancak yeterli değil Türkiye olarak daha çok kaliteli ve daha çok ülkeye Mobilya satmalıyız” diye konuştu.

 

İNSİAD Başkan yardımcısı Azmettin Gündüz de “Hatay’da ciddi mobilya üretimi var. Eğer Hataylı İşadamlarımız iyi organize olabilirseler Mobilya üretimi anlamında daha iyi noktalara gelebilirler. Ayrıca Hatay coğrafi konum itibariyle adeta Arap ve Afrika ülkelerine açılan bir kapı gibi, Dolayısıyla Mobilya İhracatında önemli rol alabilir” ifadelerinde bulundu.

 

Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) üyesi işadamı heyeti adına konuşan Başkan Ali İşgören, İnegöl’e gelmekten dolayı mutlu olduklarını kaydederek; “Dostluk Köprüsünün ikinci ayağını tesis etmek için buradayız. Bizim bu ziyaretimiz gelecekte Her iki kentin kaynaşmasına, ekonomik ve yatırım anlamında ortak hareket etmesine vesile olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Hatay heyeti İnegöl’de fuarı, TÜV Rheinland İnegöl Mobilyası test laboratuarını, bazı mobilya fabrikalarını ziyaret etti.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22