www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hava Kirliliğine Son

Hava Kirliliğine Son

Büyükşehir Belediyesi´nin doğalgaz kullanımını yaygınlaştırarak hava kirliliğine son vermek hedefiyle dar gelirli ailelerin üzerinde başlattığı ?ücretsiz doğalgaz´ kampanyası, 2000 ailenin evine çekilen tesisatla start aldı.

Bursagaz´la birlikte kampanyadan yararlanan ailelerin evlerine ziyarette bulunan ve doğalgaz ateşinde pişirilen kahveleri yudumlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Evlere doğalgaz tesisatı çekmek, doğalgaz sobası, set üstü ocak ve kış aylarında aylık 50 TL´lik yakıt yardımı bizden, doğalgaz kullanmak sizden. Artık kömür yardımı yok, doğalgaz yardımı var. Bursamıza hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Başkan Altepe, Alemdar Mahallesi´nde oturan ve evlerine ücretsiz doğalgaz hattı çekilen vatandaşları ziyaret etti. Bursagaz yetkililerinin de katıldığı ziyaretlerde evlerin gazları resmen açılırken, Başkan Altepe ve beraberindekiler kampanyadan yararlanan Özkeser Ailesi tarafından doğalgaz ateşinde pişirilen kahveleri yudumladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, Bursagaz´la birlikte başlattıkları doğalgaz kampanyası çerçevesinde Bursa´da toplam 22 bin ihtiyaç sahibi hanenin belirlendiğini söyledi. Hane tespitlerinde bulunulurken tüm şehirde doğalgazın az kullanıldığı bölgelerin ortaya çıkartılması için hava kirliliği testlerinin yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, testler sonucunda negatif çıkan Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl´deki 49 mahallede hemen icraata geçildiğini ifade etti. Söz konusu ilçelerde belirlenen 3600 hane sahibinin proje kapsamında tek tek ziyaret edildiğini, yardım kriterlerine haiz olup olmadığının böylelikle belirlendiğini kaydeden Başkan Altepe, yapılan çalışmalar sonucunda 2000 hanenin doğalgaz yardımı almaya uygun bulunduğunu anlattı.

Başkan Altepe, kampanya çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere tesisat döşeme, doğalgaz sobası, set üstü ocak ve kış aylarında aylık 50 TL yakıt yardımında bulunduklarını belirtti. Bursagaz´ın da kampanyaya proje onay bedelini almayarak ve güvence bedelinin 5´te 1´ini tahsil ederek katkı sağladığını ifade eden Başkan Altepe, ?Bu bir doğalgaz seferberliğidir. Başlattığımız kampanya çerçevesinde, en dar gelirli vatandaşımız bile artık Bursa´da doğalgazı kullanabilecek. Buradan tüm iş yerlerine çağrıda bulunuyorum. Bir yandan üretirken diğer yandan çevreyi, havayı kirletmeyelim. Topluma, insanlara saygılı olalım. Herkes doğalgazı kullansın ve bizler de bu konuda elimizden gelen desteği verelim. Bursa bu konuda da örnek, öncü olsun? diye konuştu.

Başkan Altepe´ye ev sahipliği yapan Hüsniye Özkeser ise Büyükşehir aracılığıyla evine doğalgazın gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Altepe´ye teşekkür eden Özkeser, ?Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah, devletimize zeval vermesin? şeklinde konuştu.

Başkan Altepe´ye ev ziyaretlerinde eşlik eden Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp da böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay da Büyükşehir´in uyguladığı projeyle bölgelerinde hava kirliliğinin tarihe karışacağını ifade etti. Akay, Başkan Altepe´ye yapmış olduğu hizmet nedeniyle teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29