"HAVA KİRLİLİĞİ KORKUNÇ DÜZEYDE"

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, oluşturdukları 6 kişilik komisyonla İnegöl'deki hava kirliliği konusunda bilimsel ve geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, çalışmanın henüz yüzde 40 seviyesinde olmasına rağmen verilerden ortaya çıkan durumu

 

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, oluşturdukları komisyon ile İnegöl'de yaşanan hava kirliliği konusunu irdelediklerini ve henüz yüzde 40'ına ulaşılan çalışmada verilerin şok etkisi oluşturduğunu belirtti.

 

PARTİLİLERE LOKAL MÜJDESİ

Seçim startını verdiklerini belirten Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, Parti lokalimiz bundan sonra gündüzleri de açıktır, çalışan personelimiz saat 11.00'dan 22.00'a kadar yetkili olarak bulunmaktadırlar. İnegöllü arkadaşlarımızı ve tüm partililerimizi lokalimize bekliyoruz. Seçim startı boyunca da gece gündüz açık olan parti lokalimize tüm İnegöl halkını bekliyoruz” dedi.

 

AĞACA BUNU YAPAN İNSANA NE YAPMAZ

İnegöl'ün seçimden, sanayiden ve ekonomiden önemli bir konusunun olduğunu dile getiren Balakuş, Bizim şuan milletvekili adayımızdan bile daha ön plana aldığımız ve belki Demokrat Parti olarak zarar göreceğimiz bir konuyu yönetim kurulundan avukat bir ağabeyimizin de içinde bulunduğu 6 kişilik bir komisyonla İnegöl hava kirliliği konusuyla ilgili bilimsel ve geniş kapsamlı bir dosya hazırlıyoruz. Bu dosyanın tamamlanmasının ardından bunları İnegöl kamuoyuna açıklayacağız. Bu dosya kâh Onkoloji Hastanesi'nden kâh diğer sağlık kurumlarından ve diğer bilimsel kurumlardan faydalanarak hazırlanıyor. İnegöl maalesef şuan gaz soluyor, kanser soluyor. Biz şuan dosyanın yüzde 40'ındayız. Bunları gördükçe şok içerisinde kalıyoruz. Bilhassa Organize Sanayi Bölgesi'nde bacalar olsun atıklar olsun bunlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Filtre takılmış, takılmamış, filtre gazı ne kadar almış, ne kadar almamış gibi teferruatları olan ve incelenmesi gereken bir işti. Biz bunu ele alıp İnegöl'de kimsenin ticari hayatını rencide etmeden, kimsenin sanayiciliğini rencide etmeden bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Amma velakin şunu ön plana alıyoruz. Önce İnegöl'ün ve İnegöllülerin sağlığı, sonra ticari kazanç. İnsanların trilyonlar kazanması benim 1,5 yaşındaki oğlumun zehirlenmesine sebep olmamalı. Ben bir babayım, hepimizin çoluğu çocuğu var. Bu partiye oy vermiş, vermemiş, vermeyecekmiş diye bakmayıp biz bu dosyayı açmak istiyoruz. Araştırmamız neticelendiğinde ve biz bunu paylaştığımız zaman İnegöl kamuoyunda da ses getireceğini, STK'ların ve siyasi partilerin bizi destekleyeceğini umuyoruz. Bu sadece bizi ilgilendiren bir konu değil, İnegöl'ümüzün geleceğini ilgilendiren bir konudur. Bununla ilgili yaptığımız araştırmayı da en kısa sürede seçim varmış yokmuş demeden, seçimden sonraya bırakalım da oy kaybı yaşamayalım demeden İnegöl kamuoyunun nezdine sunmak istiyoruz. Komisyonumuz harıl harıl buna çalışıyor. Öyle araştırma sonuçları çıkıyor ki, örneğin İnegöl'de kestane ağacı kalmadı desek yeri var, aşı tutmuyor. Eskiden dere kenarlarında bulunan karaağaç dediğimiz ağaçlar kalmadı. Ağaca bunu yapan bu hava bizlere neler yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL'DEN GRİP HASTASI GİBİ KANSER HASTASI ÇIKIYOR

Üniversite Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Devlet Hastanelerinde yaptıkları görüşmelerde İnegöl'deki kanser hastası sayısının müthiş derecede arttığının bilgisine ulaştıklarını belirten Balakuş, Nezle, grip hastası gibi İnegöl'den bu hastanelere kanser teşhisi bulunan insanlar gidiyor. Hiçbir para rakamı bir insan sağlığından önemli değildir. Ben de en yakınlarımı kanser hastalığından kaybettim. İnegöl'ün ekmeğini yiyen, suyunu içen, İnegöl'de yaşamak zorunda olan bir vatandaşım, sonra bir siyasi parti İlçe Başkanıyım. Kesinlikle baskılardan veya gündeme getirdiğimiz konularla ilgili bize yapılacak telkinlerden çekinmiyoruz. Demokrat Parti'nin hiç kimseyle, hiçbir kurumla, hiçbir kamuoyuyla alacağı-vereceği bir şey yoktur. Demokrat Parti İnegöl için vardır, Türkiye için vardır. İnegöl için hayırlı olacak hangi konu varsa o konuyu gündeme getirmekten geri kalmayacaktır. Önümüzdeki günlerde bunları daha geniş kapsamlı olarak sizlerle paylaşacağız. İnegöl için hayırlısı neyse o olsun”dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07