Havuz Sistemi Zarar Getirir

Havuz Sistemi Zarar Getirir

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, zorunlu trafik sigortasında havuz sisteminin çözümden çok sorun getireceğini belirterek, ?Kalıcı çözüm için kazaların azalmasını sağlayacak politikalar üretilmeli? dedi.

Yeni başlayacak olan havuz sisteminde tek amacın sigorta şirketlerinin poliçe düzenlemekten kaçınmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden İnegöl Şoförler Odası Başkan Bahattin Korkmaz, ?Havuza giren tüm ticari araçların sigorta primleri yüzde 5,9 ile yüzde 27,3 oranında artacak. Belki kaza sayısı fazla olanın primi daha fazla artacak ama hiç kaza yapmayanın ki de artacak. Dolayısıyla havuz sistemi, esnafın trafik sigortası primini artırmaya yarayacak. Oysa çözüm prim artışından önce kazaların azaltılması için politikalar üretmekte? diye konuştu.

RİSK GRUBU SİSTEMİ BÖLGESEL OLARAK ELE ALINMALI

Yıllardır Türkiye´nin her yerinde kaza riskinin aynı olmadığını söylemeye çalıştıklarının altını çizen Korkmaz, ?İstanbul´daki taksici ile İnegöl´deki taksici aynı riske sahip değil. Bırakın farklı illeri, Bursa´nın merkezindeki taksici ile İnegöl´deki taksici de aynı riske sahip değil. Madem risk grubuna göre prim belirleyen bir sistem getirilmek isteniyor, o zaman bölgesel olarak da riskler tespit edilmeli ve ona göre farklı tavan fiyatlar belirlenmeli? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22