www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Havuzun temeli atıldı

Havuzun temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan yüzme havuzunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Aralık ayında tamamlanması hedeflenen Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, üzeri açılıp-kapanır sistemi ile yaz kış kullanıma uygun olacak.

Mahmudiye Mahallesinde Botanik parkın yanında yer alan bölümde 1450 metrekarelik bir alana inşa edilen tesiste, 12,5 x 25 metre ebatlarında yüzme havuzu yer alacak. Bodrum katında tesisat birimleri, zemin katta ise çok amaçlı salon, yönetim odası, soyunma ve antrenör odaları ile mutfak bulunacak. Havuzun çatısı, açılır- kapanır olarak tasarlandı. Bu sayede havuz hem yaz hem kış aylarında rahatlıkla kullanılabilecek. Tesis tamamlandığında önemli spor organizasyonlarına İnegöl´den de sporcular gönderilecek

Kasım-Aralık ayı dönemlerinde tamamlanması hedeflenen yüzme havuzunun temel atma törenine; İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İl Başkanvekili Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile çok sayıda davetli katıldı. 17.00´da gerçekleştirilen törende İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaparak ilçeye desteklerini esirgemeyen Başkan Aktaş´a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi´nin, İnegöl´e kazandıracağı ve geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirecek olan ?Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nun temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise tesisin ilçeye değer katacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi´nin 17 ilçede uygulanan projelerle, Bursa´nın kalkınmasına güç verdiğini anlatan Başkan Aktaş, gençlerin daha sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesi hedefiyle ilçelere tesisler kazandırdıklarını dile getirdi. ?İnegöl Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nun da özellikli spor tesislerinden biri olacağını dile getiren Başkan Aktaş, ?Bursa´da ve İnegöl´de pek çok hizmetler gerçekleşiyor. Tesisimiz ilçemize hayırlı olsun. İlçede ihtiyaç duyulan yüzme havuzu artık yapılıyor, 12 ay boyunca yaz ve kış spor okullarının çalışmalarını yapabileceği tesisi vatandaşların hizmetine sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz? diye konuştu.

Tesisin Kasım veya Aralık gibi kullanıma açılmasının planlandığını ifade eden Başkan Aktaş, ?İnegöl, güzellikleri hak ediyor. Bursa´nın ilçelerinin ayrı ayrı özellikleri var. Günden güne ihtiyaçlar doğrultusunda güzel işlere imza atıldığını hep birlikte göreceğiz? dedi.

Konuşmanın ardından tesisin temeline ilk harç döküldü.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19