Hayaline kavuştu

Hayaline kavuştu

Akülü araba hayaliyle uzun süredir mavi kapak toplayan 23 yaşındaki Ali İpek, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından alınan akülü araba ile hayallerine ulaştı.

Kemalpaşa Mahallesi Yakut Sokakta oturan ve doğuştan özürlü olduğu için yengesi Hafife İpek’in yardımı ile hayatını idame ettiren 23 yaşındaki Ali İpek, bir hayırseverin yardımıyla hayallerindeki akülü arabaya kavuştu. Akülü tekerlekli sandalye alabilmek için yaklaşık 3 aydan beri mavi kapak toplayan ve abisi de engeli olan Ali İpek, ismini açıklamak istemeyen bir hayırseverin aldığı akülü arabayı önceki akşam İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği’nde teslim aldı. Genç Ali’nin sevincini tüm İZED yönetimi ve bu güne kadar kendisini tekerlekli sandalye ile gezdiren yengesi Hafife İpek paylaştı.

Akülü arabanın teslim töreninde bir konuşma yapan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci; İZED kurulduğundan bu güne kadar, her ayın ilk Çarşambası yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını söyledi. Ocak ayı toplantısının gerçekleştirildiği bu akşamda, Peynirci 2012 yılının İnegöl’e, Türkiye’ye ve bütün engelli ailelere hayırlı uğurlu olmasını dilediklerini ifade etti.

Ocak ayı toplantısında sevindirici bir olayın da gerçekleştiğini aktaran Peynirci, “Bu akşamki toplantımızda bizi sevindirici bir olayımız gerçekleşecek. Burada Ali İpek kardeşimiz 23 yaşında kendisi. Akülü arabaya ihtiyacı olduğu daha önce yerel basında duyurulmuştu. Bunun ardından beni arayan ve adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir kardeşimiz geçtiğimiz günlerde başka bir kardeşimize daha akülü araba almıştı ve Ali kardeşimizi de sevindirelim deyip akülü arabayı alacağını bana söyledi. Siparişini verdik, bu gün İstanbul’dan arabamız geldi. Ali kardeşimizi İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu olarak bu mutlu günde, senenin ilk toplantısında yalnız bırakmamak istedik. Ali kardeşimize arabasını güle güle kullanmasını diliyoruz Hayırsever kardeşimize teşekkür ederken, işlerinde hayırlar ve bol kazanç diliyoruz. Bu akşam toplantımıza katılan ailelerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Artık İstediğim Yere Kendim Gidebileceğim

Uzun süredir hayalini kurduğu akülü arabasına kavuşan Ali İpek ise; duygularını şöyle ifade etti: “Bu akülü araba benim için çok iyi oldu. Artık istediğim yere kendim gidip gelebileceğim. Yengemin yardımına gerek kalmadan kendim hareket edebileceğim. Halil abimizin sayesinde bu arabaya kavuştuk. Bunu bana hediye eden hayırsever abimize de teşekkür ediyorum. Yengem ve Halil abim sayesinde bu arabaya kavuştum.

Teslim töreninin ardından Ali İpek, akülü arabasına binip gezerken, törende Ali İpek’in mutluluğunu İZED yönetimi ve Ali İpek’i bu güne kadar tekerlekli sandalye ile gezdiren yengesi Hafife İpek paylaştı.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26