www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayaller sahneye taşınacak

Hayaller sahneye taşınacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin hayallerini sahneye taşıyabileceği yeni bir projeye imza atıyor.

?Hayallerini Sahneye Taşı? sloganıyla hayata geçirilecek projede, katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışabilecekler. Yarışmalar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere üç aşamada düzenlenecek. Kalemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada sergilenecek eserlerin senaryoları da katılımcı gençler tarafından kaleme alınacak. Ünlü oyuncuların seçici kurul üyeliği yapacağı yarışmalarda, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika olacak.

 

DEKOR VE MALZEMELER BAKANLIKÇA KARŞILANACAK

Yarışmalara katılacak gençlerin her türlü yol ve konaklama masrafları ile sergilenecek performanslarda ihtiyaç duyulacak dekor ve malzemeler Bakanlıkça karşılanacak. Yarışmada; il birincilikleri kazanan ekipler grup yarışmalarına, grup yarışmalarında birinci olan ekipler ise Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacaklar. Türkiye Finalini kazanan ekip Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın projeleriyle yurt dışı etkinliklerine katılma hakkı elde edecek. Türkiye Finaline katılan tüm ekipler, Bakanlığa bağlı kampları ve gençlik merkezlerinde gösteri yapma olanağı bulacak.

 

DEĞERLENDİRMEYİ KURUL ÜYELERİ YAPACAK

Skeç yarışmasında değerlendirme yapacak seçici kurul üyeleri; akademisyenler, tiyatro oyuncuları, profesyonel oyuncular ve uzman kişilerden oluşacak. Jüri ekibi 7 asil, 3 yedek üyeden oluşacak. Bölge yarışmalarında jüri üyelerine ünü isimler de eşlik edecek.

 

TÜRKİYE FİNALİ

7 safha şeklinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan ekipler, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası´nın kutlandığı günde düzenlenecek olan finale katılacaklar. Ekipler Türkiye finaline, il ve grup yarışmalarında birinci oldukları eserle katılacaklar. Finale yükselen ekiplerin hepsi ünlü simalarla tanışma fırsatı bulacak.

 

1. ETAP İNEGÖL´DE

1. etap il yarışması İnegöl Kent Müzesi´nde 16-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bursa´daki diğer gençlik merkezi ekipleri de İnegöl´e gelecek ve gruplar burada yarışacak.

 

İnegöl´den yarışmaya katılacak olan ekipler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01