HAYALLER SUYA DÜŞTÜ

HAYALLER SUYA DÜŞTÜ

Recep Altepe´den boşalan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bursa ve Ankara´da kulis çalışması yapan ilçe belediye başkanlarının hayalleri suya düştü. AK Parti Genel merkezİ, Altepe´nin yerine temayülle belirlenecek bir meclis üyesini aday gösterme

Recep Altepe´nin istifasının ardından gündeme gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak sorusu ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın ismi ön plana çıkmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan´ın, tüm belediyelerde imar teftişi yapılacak açıklamasıyla genel merkez ilçe belediye başkanları yerine temayülle belirlenecek bir meclis üyesinin bursa büyükşehir belediye başkanı olması yönünde karar aldığı öğrenildi.

Bu gelişme ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, Bursa ve Ankara´da yaptığı kulis çalışmaları da sonuçsuz kalmış oldu. Özellikle son dönemde medyada gündeme gelen belediye sarayı inşaatındaki usulsüzlük ve rant iddialarının, AK Parti genel merkezi tarafından dikkate alındığı ve bu nedenle de Aktaş için yapılan siyasi taleplere karşılık verilmediği bilgisine ulaşıldı.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26