HAYALLERDEKİ İNE-GÖL

HAYALLERDEKİ İNE-GÖL

11 yılda 600 milyon TL gibi dev bir bütçeyi yöneten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın hayallerindeki İnegöl, yaklaşık 1 saat süren yağmur sonrası işte bu hale geldi.

 

Dün İnegöl genelinde saat 16.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süren yoğun sağanak yağışın ardından sanayi bölgesi başta olmak üzere birçok bölge sular altında kaldı. Sanayinin ara sokaklarındaki faaliyet gösteren vatandaşlar, yağmur sularının işyerlerinin içerisine girmemesi için yoğun çaba sarf ettiler.

ESNAF ERTUĞRULGAZİ´DE YOL KAPATTI

İnegöl mobilyasının kalbinin attığı yer olan Ertuğrulgazi Caddesi´ndeki mağazalar ise bölgede oluşan su birikintilerinden büyük oranda etkilendiler. Yolun eğimli olması nedeniyle yağmur suları işyerlerinin içlerine kadar girdi. Yaşanan bu olayın ardından bölgede işyeri bulunan vatandaşlar araçlarını yol girişine çekerek yolu trafiğe kapattılar.

ARAÇ TAKLA ATTI

Doğu Garajı bölümünde yaşanan sorunlar da farklı değildi. Bölgede bir aracın kaza sonucu devrildiği öğrenilirken, araç kısa sürede çekici yardımı ile normale döndürüldü. Meydana gelen kazada şans eseri yaralanan olmadı. Bazı bölgelerde ise elektrik direklerinin ve ağaçların yol üzerine devrildiği öğrenildi.

ALTGEÇİT SUYLA DOLDU

Mesudiye Altgeçiti´nden geçmek isteyen vatandaşlar ise altgeçidin dolması nedeniyle alternatif yollara yöneldiler. Yoldaki su birikintisinin giderilmesi için BUSKİ ekipleri uzun çaba sarf etti.

VATANDAŞLAR BELEDİYELERE TEPKİLİ

Yağmurun dinmesinin ardından ortaya çıkan manzara yürek burktu. Birçok işyerinde oluşan maddi hasar yine esnafın başını ağrıttı. Geçmiş aylarda yaşanan yağışların ardından aynı tabloların oluştuğu sanayi bölgesinde Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından hiçbir önlem alınmaması ve çalışma gerçekleştirilmemesi esnaf tarafından tepkiyle karşılandı. Zaman zaman sinirlerin gerildiği sanayide polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştılar.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26