HAYATI ELEKTRİĞE BAĞLI

HAYATI ELEKTRİĞE BAĞLI

Yenice Beldesinde Arslan ailesinin 2 kızından biri olan 9 yaşındaki west sendromu hastası Elif Nur Arslan, sürekli makineye bağlı olarak yaşıyor. Ancak beldede yaşanan elektrik kesintileri, küçük kızın hayatını tehdit ediyor.

ELEKTRİK KESİLİRSE ÖLEBİLİR

● Bağlı olduğu makine 10 dakikada bir balgamını çekmezse, nefes alamayan 9 yaşındaki Elif Nur Arslan, Yenice’de sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile zor durumda. Yenice’de sık sık yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile küçük kız, birçok kez nefes alamayarak ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Babası şehir dışında çalışan Elif Nur’un annesi Ayşe Arslan, yaşadıkları sıkıntıları yaşlı gözlerle anlatırken, elektrik kesildiğinde küçük kızın ağzındaki balgamı annesi hortum yardımıyla kendi ağzıyla çekiyor. Elektrik kesintilerine çözüm bulunamadığından, Ayşe Arslan kızı için hayırseverlerden jeneratör yardımı istedi.

--------------------------------------------

İnegöl’e bağlı Yenice beldesinde yaşayan Adnan(40)-Ayşe(35) Arslan çiftinin küçük kızı 9 yaşındaki Elif Nur Arslan, doğumu sırasında beynine oksijen gitmediğinden west sendromlu hastalığına yakalandı.

4 AYDIR MAKİNELERE BAĞLI YAŞIYOR

Doğduğu günden beri bu hastalıkla mücadele eden küçük kız, 2012 yılı Nisan ayında acil serviste çocuk doktoru olmadığından hava ambulansı ile İstanbul’a sevk edilmişti. 4 ay İstanbul’da tedavi altında kalan küçük Elif Nur, son 4 aydır da evinde makinelere bağlı olarak yaşıyor. Konuşamayan ve hareket edemeyen küçük kız, bağlı olduğu makine 10 dakikada bir balgamını çekmezse nefes alamayarak ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, Elif Nur’un nefes almasını sağlayan oksijen makinesinin de en az yarım saatte bir çalışması gerekiyor.

6 SAT ELEKTRİK KESİLDİ, ANNESİ BALGAMI HORTUMLA ÇEKTİ

Hayatı bağlı olduğu makinelerin çalışmasına bağlı olan küçük kız, Yenice’de sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile ölümle burun buruna yaşıyor. Önceki gün saat 14.30’da giden elektrikler akşam saat 20.30’da gelince, Arslan ailesi de duruma tepki gösterdi. Hemen her gün elektrik kesintisi yaşandığını belirten küçük kızın annesi Ayşe Arslan, kızının bağlı olduğu makinelerin 24 saat çalışması gerektiğini söyledi. Elektrikler kesildiğinde kızının balgamını bir hortum yardımıyla kendi ağzıyla çektiğini anlatan acılı anne, yetkililerden yardım istedi.

AMBULSNLA HASTANEYE GİDİNCE GERİ GETİRMİYORLAR

Kızının hastalığı ve yaşadıkları zorlukları anlatan anne Ayşe Arslan, “Çocuğumuz engelli, makineye bağlı bir şekilde yaşıyor. Makineyle 10 dakikada bir balgamını çekmemiz gerekiyor. Elektrik olmayınca zor durumda kalıyoruz. Bugün elektrikler 14.30’da gitti, akşam 20.30’da geldi. 6 saat boyunca balgamını ağzına hortum sokarak kendimiz çektik. Ambulans çağırıp hastaneye gittiğimizde de ambulansla dönüşümüz olmuyor. Geriye getirmiyorlar. Gelirken de giderken de makinenin bağlı olması gerekiyor. Onun için hastaneye de gidemiyoruz elektrik kesildiğinde. Evimiz de 3. Katta, ben taşıyamıyorum. Zorlanıyoruz. Elektrikler sık sık gidiyor, her zaman aynı şeyi yaşıyoruz” dedi.

HAVA AMBULANSIYLA İSTANBUL’A SEVK EDİLMİŞTİ

Kızının 9 yıldır hasta olduğunu ve 4 aydır da makineye bağlı yaşadığını belirten Ayşe Arslan, “4 Nisan’da hava ambulansıyla bizi İstanbul’a götürdüler. 120 gün yoğun bakımda yattı. 120 gün sonunda taburcu olduk, ambulans verilmedi. Kendimiz özel ambulans tutarak getirmek zorunda kaldık. Hastaneden de biz rapor bile vermediler. 4 ay hastanede yattı kızım” diye konuştu.

Elektrik kesintileri ile ilgili yaşadıklarını da anlatan Ayşe Arslan, “Elektrikler gidince UEDAŞ’ı aradık, gece 00.00’da elektriklerin geleceğini söylediler. Hastaneye gitsem ben o saatte nasıl geri geleceğim. Bir akrabamızın jeneratörü var, birkaç kez oraya götürdüm. Ama her zaman taşıyamıyoruz, götüremiyoruz. Karda, yağmurda, çamurda götürülmüyor” ifadelerinde bulundu.

İstanbul’da bir inşaat firmasında çalışan baba Adnan Arslan da yaşadıkları sıkıntıyı telefonda anlattı. Kızının yanında olamadığı için üzgün olduğunu belirten Arslan, “Burada merak içerisindeyim. Yine elektrik kesildi mi, kızım iyi mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çünkü biliyorum elektrikler sık sık kesiliyor” dedi.

HAYIRSEVERLERE JENERATÖR ÇAĞRISI

Anne Ayşe Arslan, elektrik kesintilerine çözüm bulunamadığını vurgulayarak, hayırseverlerden kızı için jeneratör istedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24