HAYATIN SIRRI ÖĞRENMEK

HAYATIN SIRRI ÖĞRENMEK

İshakpaşa İlköğretim Okulu yönetimi tarafından öğrenci verilerine yönelik seminer düzenledi. Esnaf sarayında toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde velilere “Okul Başarısında Ailenin Rolü” ve “Ergenlik ve Sınav Sürecindeki Öğrenci

İshakpaşa İlköğretim Okulu yönetimi tarafından öğrenci verilerine yönelik seminer düzenledi. Esnaf Sarayı Toplantı salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İshakpaşa İlköğretim Okul Müdürü Erdoğan Kızmaz, “Eğitim her gün yenilenen dünyamızda, her geçen dakikada eski bilgilerin önemini kaybettiği, artık yerine yeni bilgilerin geldiği ve bilgiye hızla ulaşılabildiği bir zamandayız. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay, dünyanın diğer ucundaki bir bilgiye bilgisayarla bir saniyede ulaşabiliyorsunuz. Seminerde ki amacımız, bilgilerimizi tazelemek, yeni çıkan bilgileri sizlerle paylaşmaktır. Okulda çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktayız. Bunu yaparken de sizlerle birlikte olmalıyız. Sizlerden ayrı bunu yapmamız mümkün değil. Bizler okul, öğrenci ve veli ayağını güçlendirelim istedik. Amacımız tabi ki başarılı öğrencilerin çıkmasıdır. Ama bunun yanında da iyi öğrenciler yetişsin.Doğruyu yanlışı bilen, iyi birer vatandaş olarak memleketlerine hizmet etsinler” dedi.

Hayatın Sırrı Öğrenmek

Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Doktor ve Psikolojik Danışman Faruk Öndağ ise öğrenci velilerine “Okul Başarısında Ailenin Rolü”, “Ergenlik ve Sınav Sürecindeki Öğrencilere Yaklaşım” konulu sunumunda şu sözlere yer verdi.

"Her şey öğrenmekten geçiyor. İnsanoğlunun en değerli varlığı yavrusudur. Yavrularımızı deli gibi severiz. Çocuğunu çok sevmek marifet değildir. Senin elinde olan bir şey değil ki, içgüdüsel bir şey bu. Herkes çocuğunu sever. Her anne ve baba, çocuğunu hayata hazır hale getirmekle hükümlüdür. Kedi, aslan, leopar çocuğunu bir süre koruyor. Sonra hayata hazır hale gelince bırakıyor. Yavrusuna en çok sahip çıkan insan dışındaki yaratık fildir. Tam 2,5 sene yavrusunu koruyup, kolluyor. Sonra oda bırakıyor. İnsan yavrusunu bekleyen hayat, kedi yavrusunu bekleyen hayat değildir. Yavrularımızı bekleyen hayat daha zor bir hayattır. Çocuk sahibi olmak büyük bir sorumluluktur. Onu yarınlara hazır hale getirmek gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuz. Çok sevmek yetmiyor. Çocuğunuzu büyütüyorsunuz, güzel okullara göndermek istiyorsunuz, iyi öğretmenler eğitsin istiyorsunuz, dershanelere gönderiyorsunuz, büyütüyorsunuz, ekonomik gücünüze göre en iyisi neyse onlar yapa yapa büyütüyorsunuz. Aradan 4 Bin yıl geçmiş anne baba aynı. Şuanda da anne baba çocuğunu düşünüyor ve aynı şeyleri söylüyor. Değişen bir şey yok. Çocuk hayatın farkında değil, ama anne baba sitem ederek ne olur yapma etme diyor. Bu işin yarını da var diyor. Dünya yaratıldığından bu yana hangi toplum, hangi millet okumaya önem verdiyse, bilime önem verdiyse, o millet, o toplum yükselmiştir. Diğerlerine de hükmetmiştir. Bunun tartışılacak konuşulacak hiçbir yanı yok” ifadelerini kullandı.  



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32