www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAYIRSEVERLER SAHURDA BİR ARAYA GELDİ

HAYIRSEVERLER SAHURDA BİR ARAYA GELDİ

Ramazan Ayın yurtdışındaki kardeş şehirlerde düzenlenan iftarlara sponsor olan işadamları düzenlenen sahurda bir araya geldi.

 

Önceki akşam düzenlenen sahur programına Gürcistan, Kosova, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Adigey ve Sudan´da yapılan iftarlara katılan heyette yer alan İnegöllü hayırseverler işadamları ve iftar programlarına katılan STK başkan ve yöneticileri katıldı.

İPİ BİRLİKTE GÖĞÜSLEDİK

Düzenlenen sahur programının hem gidilen ülkelerde yaşanan deneyimlerin paylaşılması, hem de organizasyonun geliştirilmesiyle alakalı bir değerlendirme toplantısı olduğunu belirten Başkan Aktaş; ?Ramazan ayına vedanın hüznünü yavaş yavaş hissetmeye başladığımız, son sahur ve iftarlarımızı yaptığımız şu günlerde bizleri kırmayarak davetimize icabet eden siz değerli dostlarıma öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Allah´a şükürler olsun bu yıl da Ramazan ayında sizlerinde maddi ve manevi destekleri sayesinde, 6 ülkede 7 farklı şehirde iftar ve erzak dağıtım organizasyonları gerçekleştirdik. Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah. Birlikte gittiğimiz bu organizasyonlarda çok güzel paylaşımlar yaşıyoruz, umuyorum ki, bu yardımlaşma artarak devam eder. Düzenlenen bu organizasyonda birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık, ipi birlikte göğüsledik. Bu özverinizden dolayı hepinize minnettarım fakat özellikle teşekkür etmek istediğim 3 isim var. Bunlardan biri eski müftümüz Vehbi Akyol, biri Yenice eski Belediye Başkanımız Hasan Aksu, bir diğeri ise İnegöl Rehber-Der Başkanı Sabrihan Alemdar ve onun nezdinde dernek üyeleri. Normalde bu iftar programlarını düzenlerken bizler o şehirlerin belediye başkanlarıyla irtibata geçiyoruz, ancak bu üç isim bu organizasyonlar için muazzam şekilde çalışarak iftar programlarında destekçimiz oldu? dedi.

FARKLI KAYNAKLARDAN DESTEK ALINIYOR

Düzenlenen yurtdışı iftarlarının seyahat masrafları hakkında bilgi veren Aktaş; ?Buradan bir hususa özellikle açıklık getirmek istiyorum. Düzenlenen iftar programlarında gönüllülerimizin verdiği bağışlar sadece düzenlenen iftar yemeğinde ve dağıtılan erzak paketlerinin hazırlanmasında kullanılıyor. Bunun dışındaki seyahat masrafları, lojistik masrafları farklı kaynaktan finanse ediliyor. Bunu da özellikle hayırseverlerimize belirtmek istiyorum? şeklinde konuştu.

BEREKET VE PAYLAŞMA KAVRAMLARI KARDEŞTİR

Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça; ?İnegöl´de iftar sofraları, sahur sofraları kuruluyor. Bu sofralar sizlerin sayesinde yurtdışındaki şehirlerde de kuruluyor. Bu organizasyonların sinerjisi çok büyük. Bu sinerji artarak devam etmeli diye düşünüyorum. Bu organizasyonla alakalı yaptığımız fikir alışverişlerinde güzel teklifler geldi. Bu işin arşivinin tutulması ve derneklerin bu organizasyona daha fazla sahip çıkması gibi fikirler ortaya atıldı. Bereket ve paylaşma kavramları kardeştir. Sizler bunun en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Bu işe katkı koyan herkese başta Belediye Başkanımız olmak üzere, sponsorlarımıza, işadamlarımıza, derneklerimize çok teşekkür ediyor, Allahtan hayırlarınızı kabul etmesini diliyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından program yenilen sahur yemeğiyle devam etti.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00