www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayırseverlerden yardım bekliyor

Hayırseverlerden yardım bekliyor

İnegöl´e bağlı Ortaköy Mahallesinden 26 Ocak´ta meydana gelen yangında evleri tamamen yanan Kabakçı ailesi yardım bekliyor.

 Evlerinin tamamen yanması yüzünden geçici olarak İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait lojmanda kalan aile, evlerini yeniden yapmak için hayırseverlerden destek istiyor.

Olay

26 Ocak 2019 günü İnegöl´e bağlı Ortaköy Mahallesinde oğlu Zühtü, gelini Aydanur ve torunu Elif Kabakçı ile birlikte yaşayan 70 yaşındaki Kazım Kabakçı´ya ait 2 katlı ahşap evde sabah 06.00 sıralarında yangın çıktı. Ev, kısa sürede alev topuna döndü. O sırada ikinci kattaki odalarında uyanan Zühtü, Aydanur ve Elif Kabakçı, alt katı saran alevler nedeniyle inemeyince, pencereden atlayarak kurtuldular. Yatalak olan Kazım Kabakçı ise yanarak can verdi. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyük uğraşlar sonucunda söndürdüler. Evin birinci katında yatağında yanarak can veren Kazım Kabakçı´nın cenazesi itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Yangın sonucunda ev tamamen yandı. Ev, iş makineleriyle yıkıldı.

Yardım Bekliyorum

Yangının ardından evsiz kalan Kabakçı ailesi Ortaköy Muhtarlığının destekleriyle İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait mahalle de bulunan lojmana geçici olarak yerleştirildi. Mahalle sakinlerinin yardımıyla bazı ev eşyalarının verildiğini belirten Zühtü Kabakçı, ?Talihsiz bir olay yaşadık ve evimiz tamamen yandı. Evimiz yanmadan önce maddi durumum zaten kötüydü. Üzerine birde evimin yanması ile maddi sıkıntılarım iyice arttı. Yangın esnasında bilindiği üzere yatalak olan babam Kazım Kabakçı´yı yangında kaybettim. Eşim Aydanur Kabakçı ise, yangın esnasında canını kurtarabilmek için evin penceresinden atladı ve beli kırıldı. Şimdi ise Bursa Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. Eşime bakacak hiç kimsem olmadığı için çalışamıyorum ve herhangi maddi gelirim yok. Ayrıca bakmakta olduğum 13 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım var. Evimiz yandıktan sonra mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerimiz bize yardım ederek, imece usulü ile yiyecek, giyecek gibi genel ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Ayrıca muhtarımızın uğraşları sonucu İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşüp mahallemizde bulunan lojmana geçici süreliğine konaklama izni alınarak bizi buraya yerleştirdiler. Buradan tüm yetkililere ve hayırsever tüm ilçe halkımıza seslenerek, yardım etmelerini istiyorum. Eşimin tedavisi için, ihtiyaçlarımızın karşılanması ve evimin yeniden yapılabilmesi için yardım etmelerini istiyorum. Eşim Bursa´da hastanede yatıyor ve sürekli gelip gitmek zorunda kalıyorum. Maddi durumumda kötü olduğundan, ayrıca çalışamadığım için gidip gelme konusunda maddi sıkıntılar çekiyorum? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25