Hayrettin Endersert Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayrettin Endersert Son Yolculuğuna Uğurlandı

Futbola 13 yaşında İnegöl Demirspor’da başlayan, sırasıyla İnegöl İdmanyurdu, Gençlerbirliği ve Bursaspor’da top koşturan ayrıca 33 kez Milli formayı giyen Hayrettin Endersert, dün İnegölspor tesislerinde düzenlenen törenin ardından İshakpaşa

Futbola 13 yaşında İnegöl Demirspor’da başlayan ardından İnegöl İdmanyurdun’da yıldızı parlayan ve daha sonra Ankara takımlarından Gençlerbirliği’ne transfer olduktan sonra 3 yıl formasını giydiği Ankara takımından Bursaspor’a transfer olan Hayrettin Endersert, önceki gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

 

62 yaşında hayatını kaybeden Hayrettin Enderset için dün İnegölspor Kulüp tesisleri önünde tören düzenlendi. Kulüp tesislerinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Aziz İnci, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor Teknik Direktör Yardımcısı Mutlu Topçu, İnegölspor Kulüp Başkanı İlhan Korkmaz, Eski Fenerbahçe ve İnegölspor futbolcusu Cengiz Alp, Eski Fenerbahçe Futbolcusu ve İnegölspor Teknik Menajer İsmail Güldüren, Eski Milli Takım oyuncusu İsmail Arca, Eski İnegölspor futbolcusu Saffet Güneş, Eski İnegölspor Kulüp Başkanları, yöneticileri ve çok sayıda kalabalık katıldı.

 

Hayrettin Hoca Adam Gibi Adamdı

Törende bir konuşma yapan İnegölspor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hayrettin Endersert, her zaman çok efendi, çok sakin, mülayim, asla içinde riya olmayan, kendi halinde çok sevimli bir adam. Ruhu şad olsun. Cenabı Allah nur içinde yatırsın. Ben öncelikle ailesinin çok acılı olduğunu biliyorum. Biz arzu ettik ki, İnegölspor`un tarihinde çok büyük emekleri vardı. Eski Başkanlarımızı, yöneticilerimizi yabana atmak tabi ki mümkün değil, yani bugün biz çeyrek asrı aşkın süredir profesyonel liglerde, mobilya gibi, köfte gibi, İnegölspor gibi markalarımız varsa bunda rahmetli gibi birçok ağabeyimizin katkıları var. Hocamız özellikle ilkleri yaşamış ve yaşatmış bir insan. Kendisiyle alakalı çok güzel hikayeler dinledim. Ama sözün özü Hayrettin hoca adam gibi adamdı. Çok iyi bir adamdı.” dedi.

İshakpaşa Camisinde Cenaze Namazı Kılındı

Konuşmanın ardından Çimen Camii imamı Cabbar Uzun’un yapmış olduğu duanın ardından törene katılanlardan helallik alındı. Kulüp tesisleri önünde düzenlenen törenin ardından merhumun cenazesi İnegöl Belediyesine ait cenaze aracı ile cenaze namazının kılınacağı İshakpaşa camisine getirildi. 3 çocuk babası Hayrettin Endersert, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Kavaklaraltı mezarlığında defnedildi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54