www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayvan Pazarı Hareketlendi

Hayvan Pazarı Hareketlendi

Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan İnegöl hayvan pazarında kurban bayramına sayılı günler kala hareketlilik arttı.

Bölgesinin en büyük hayvan pazarlarından birine sahip olan İnegöl´de kurban bayramına sayılı günler kala hareketlilik her geçen gün artıyor. 30 dönümlük alanda kurulu hayvan pazarında 2500 büyükbaş ve 5000 küçükbaş hayvan bulunurken, kurbanlıklar İnegöl Belediyesi ekiplerince gebelik kontrolleri ve gerekli tetkiklerden de geçirilerek güvenli alışveriş imkanı sağlanıyor.

HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cuma günü hayvan pazarını ziyaret ederek pazardaki son duruma ilişkin bilgiler verdi. Hem kurbanlık satıcıları hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Aktaş, ilçe halkına son günlerin daha yoğun geçeceğini ifade ederek ellerini çabuk tutmaları konusunda uyarılarda bulundu. Hayvan pazarı ziyareti sırasında bir açıklama yapan Başkan Aktaş, Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber hareketli günlerin de başladığını ifade ederek ?Özellikle hayvan pazarımız zaten her Perşembe çok hareketliydi ama kurban bayramı hareketliliği ekstra olarak da şuan yansımış durumda. Öncelikle hem satıcı arkadaşlarımıza hem de alıcı arkadaşlarımıza hayırlı alışverişler diliyoruz? dedi.

2500 BÜYÜKBAŞ 5000 KÜÇÜKBAŞ

Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından bir tanesinin İnegöl´de olduğuna da dikkat çeken Aktaş, ?Yaklaşık 30 dönüm alanda kurulu. O yüzden herkes gönül rahatlığıyla gelip büyükbaş, küçükbaş istediği şekilde Türkiye´nin farklı bölgelerinden gelmiş kurbanlıklarını seçip alabilirler. 30 dönümlük hayvan pazarımızda 2500 adet büyükbaş hayvan ve 5000 adet küçükbaş hayvan için yer bulunuyor? diye konuştu.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Aldıkları bilgiye göre bu sene geçen yıla göre kurbanlık sayıların biraz daha az olduğunu da belirten Aktaş, ?Yaklaşık 500 dişi büyükbaş hayvan kontrolden geçirilmiş olup 8 hayvanda gebelik tespit edildi. Biz burada tabi hem zabıta hizmetleriyle alakalı, hem de veteriner hizmetleriyle alakalı İnegöl Belediyesi olarak gerekli hizmetleri veriyoruz. Burada herhangi bir bilgi almak veya soru sormak isteyen vatandaşlarımızı buradaki yetkili arkadaşlarımıza müracaat etmeye davet ediyorum. Pazarımızda temizlikler de rutin şekilde sürdürülmeye çalışılıyor. Ama özellikle son 3-4 gün içerisinde çok ciddi bir hareketlenme olacak. Ben o yüzden kurbanlık alımını son güne bırakmamak adına bugünden itibaren 6 gün var vatandaşlarımızın acele etmesini öneriyorum? açıklamalarında bulundu.

KONTROL TUTANAKLARINI İNCELEMEDEN ALMAYIN

Başkan Aktaş, hayvan pazarında hem satıcıların hem de alıcıların yaşadığı sorunlara da değinerek şöyle devam etti: ?Yine hayvan pazarlarında karşılaştığımız sorunlardan biri olan gerek satıcı ve gerekse de alıcıların yaşadığı sahte para ve hırsızlık olaylarıyla alakalı çok dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımızdan bir ricamız da hayvan kontrol tutanaklarını inceledikten sonra kurbanlıklarını almaları. Özellikle bu konuda dikkatli olsunlar ki bu bir dini vecibedir ve bu dini vecibeyi yerine getirirken de işin usulüne uygun şekilde yerine getirilmiş olmasını sağlayalım. Gelen ihtiyaca göre de hayvan pazarımızın açık kalacağını ben ifade etmek istiyorum.?

?Son uyarımda; bir ibadeti yerine getirirken başka bir günaha vesile olmayalım. Özellikle kurban kesimleriyle alakalı vatandaşlarımızdan bu güzel ibadetleri yerine getirirken; hayvanın atıklarını, derisini veya diğer kullanılmayan malzemeleri sağa sola gelişi güzel atarak bir günaha vesile olmayalım. 125 ayrı noktada çukurlar açıldı ve özel noktalar oluşturuldu. Özellikle istirham ediyorum bu konuda dikkatli olsunlar. Bu konuda cezai müeyyidenin de olduğunu hatırlatmak istiyorum. Herkese hayırlı alışverişler ve hayırlı bayramlar diliyorum.?

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00