HAYVAN HIRSIZLARI YAKALANDI

HAYVAN HIRSIZLARI YAKALANDI

11 Eylül tarihinde Hocaköy Mahallesi'nde çalınan 17 adet küçükbaş hayvanın hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen 5 kişi İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu gözaltına alındı. Şahıslardan biri çıkarıldığı adli makamlarca

 

 

Edinilen bilgiye göre olay, 11 Eylül 2014 tarihinde Hocaköy Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. isimli şahıs, Bursa İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İmdat İhbar Hattı’nı arayarak B.G. isimli şahsa ait ağıldan, bakıcısı olduğu 17 adet küçükbaş hayvanın çalındığını bildirdi.

 

ŞÜPHELİLER FOTOĞRAFLARLA TEŞHİS ETTİRİLDİ

Jandarma Olay Yeri İnceleme Birimi ile diğer jandarma ekipleri tarafından yapılan titiz araştırma ve inceleme faaliyetleri sonucunda; hırsızlık olayını, son günlerde yanlarında bir kız çocuğu ile birlikte suç mahalline keşif amaçlı gelen ve geçmişe dayalı hırsızlık olaylarına karışan İ.O. ve N.B. isimli şahıslar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendirilerek, şüphelilerin fotoğrafları M.K.’ya teşhis ettirilerek, hayvan alışverişi için olay yerine gelen şahıslarla aynı şahıs oldukları öğrenildi.

 

ÇALINAN HAYVANLAR KİRALIK ARAÇLA BURSA’YA NAKLEDİLDİ

Olayla ilgili İnegöl ilçe merkezinde devam eden araştırmada; şüpheli İ.O. ve N.B. isimli şahısların İ.V. ve İ.S. isimli şahıs ile araç kiraladıkları, aracı zamanında teslim etmemeleri nedeniyle N.B. isimli şahsın Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmasını müteakip sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı, çalınan hayvanların ise kiralanan araçla şüpheliler tarafından Bursa’ya nakledildiği tespit edildi.

 

5 ŞÜPHELİDEN 1’İ TUTUKLANDI

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen İ.O., İ.V., İ.S. ile olayda birlikte hareket ettikleri E.A. ve ihbarda bulunan M.K. isimli şahıslar yakalanarak elde edilen deliller ile birlikte adli makamlara sevk edildiler. Şüpheli İ.O., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ifadelerinin alınmalarını müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.  

 

ŞÜPHELENİLEN DURUMLARDA 156’YI ARAYIN

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kapsamda hayvan ve sürü sahiplerinin, özellikle 24.00-06.00 saatleri arasında hırsızlık olaylarına karşı hassas olmalarını, ağıllarını kamera ve alarm sistemiyle korumaları ve şüpheli görülen her durumu 156 Jandarma İmdat İhbar Hattına bildirmelerini önerdiler.

 

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54