www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAYVAN KATİLLERİNE SERT TEPKİ

HAYVAN KATİLLERİNE SERT TEPKİ

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkan Yardımcısı Sevil Koyuncu, son günlerde ülkemizde hayvanlara yönelik olarak yaşanan vahşetin ve şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, adaletin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sevil Koyuncu, son günlerde hayvanlara yönelik olarak gerçekleştirilen zulümleri ve şiddet olaylarını kınayarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İnegöl Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Eskişehir’de yaşanan kedi katliamına ve ülke genelinde son günlerde hayvanlara yönelik olarak yapılan eziyetlere değinen Koyuncu, “Ülkenin dört bir yanından hayvanlara karşı yapılan zulümlerin, işkencelerin, cinayetlerin haberleri gelmektedir. Bugün burada ve Türkiye`nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak ‘Kedi Katili Serbest niçin?’ diye sormak için bir araya geldi” dedi.

 

KEDİYİ BIÇAKLA İŞKENCE İLE ÖLDÜRMÜŞTÜR

Eskişehir’de yaşananların canilik olduğunu ifade eden Sevil Koyuncu, “Eskişehir`de bir cani, evinde ki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani, hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya da aldırmıştır. Bu cani katil hiç bir ceza almadan serbest bırakılmıştır. İlçemizde, bir sokak köpeği, ateşli silahla gündüz vakti, hiçbir neden olmaksızın vurulmuş ve neticede hayatını kaybetmiştir. Ülkenin dört bir yanından, hayvanlara karşı yapılan zulümlerin, işkencelerin, cinayetlerin haberleri gelmektedir. Bugün burada ve Türkiye`nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak "Kedi Katili Serbest Niçin?" diye sormak için bir araya geldi. Evet, bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence, vahşet maalesef, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve ‘kabahat’ olarak görülmüştür. Dolayısı ile hâkim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında TBMM’den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ‘kabahatler’ kapsamından çıkıp, ‘Türk Ceza Kanunu’ kapsamına alınsın. Bu kediyi vahşice öldüren bu sapık katil ve onun gibiler, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır. Adalet, mazlumun hakkını koruduğu sürece adalettir. Biz, katiller serbest kalmamalı diyoruz. Biz, hayvanlarımız için de yaşam hakkı istiyoruz. Biz, hayvanlarımız için de adalet istiyoruz. Biz, TBMM’ye sesleniyoruz. ‘Katillere geçit vermeyin’ diyoruz. Bugün bir hayvanı öldüren kişinin, yarın bir insanı da öldüreceğini unutmayın diyoruz. Bir canlıyı işkence yaparak öldüren katilleri aramızda serbestçe dolaşırken görmek istemiyoruz. Biz, Belediye bakımevlerinde hayvanların aç, susuz ve hastalıkla gelen ölümlere mahkûm edilmesine karşıyız. Biz, hayvanlarımızın sokaklardan toplanıp adına ‘doğal yaşam alanı’ denilen ölüm kamplarına doldurulmasına kesinlikle karşıyız. Biz, Türkiye`deki hayvan hakları savunucuları, hayvanlara vahşet ve işkence uygulayanların ‘kabahatler kanunu’ çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız. Biz yaygınlaşan hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız. Biz, hayvan katillerini hapse sokacak değişikliği ısrarla yapmayan TBMM’ni, hayvana karşı vahşeti TCK’ya alınması için tekrar uyarıyoruz. Can alan bir katil ‘TCK’ya göre’ cezalandırılmadıkça, bu tür vahşetler devam edecektir” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00