www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayvan Pazarı Hareketlendi

Hayvan Pazarı Hareketlendi

Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan pazarında hareketli günler yaşanıyor. Satıcılar, sıkı pazarlıkların yapıldığı pazardaki satışlardan memnun.

Kurban Bayramına 10 gün kala hayvan pazarında hareketlilik devam ediyor. Hayvan pazarında satışların hareketli geçmesi, hayvan satıcılarını sevindirirken, bazı hayvan satıcıları ise satışlardan memnun olmadıklarını ve zor durumda kaldıklarını ifade ediyorlar. Perşembe gününe kadar hayvanların birçoğunun satılacağını dile getiren hayvan satıcıları, kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşların acele etmesini istediler.

 

Vatandaşların hayvan pazarına yoğun ilgi göstermesi hayvan satıcılarını mutlu ederken, hayvan pazarının en büyük kurbanlık hayvanı ise Erzurum’dan geldi. 1 ton 200 kilo ağırlığında olan Ceylan isimli tosun 11 bin TL’ye alıcı buldu. Diğer büyük kurbanlık hayvanda Bayburt ilinden geldi. Yaklaşık 1 ton ağırlığında olan tosun 8 bin TL’ye satıldı.

 

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte hayvan pazarının içerisinde bulunan meydanın çevre illerden gelecek hayvan satıcılarına açılmasını istemeyen hayvan satıcıları, “Biz İnegöl Belediyesine 4-5 bin TL çadır parası veriyoruz. Ancak Kurban Bayramına az bir gün kala çevre illerden meydana hayvan getiriyorlar. Onların hiçbir ücret vermeden orada kurbanlık hayvan satması bizleri mağdur ediyor. Bu yıl hayvan pazarının meydanında kurbanlık hayvan satılmasının engellenmesini istiyoruz.” dediler.  

 

Yem ve nakliyat fiyatlarının yüksek olmasından şikâyet eden hayvan satıcıları ayrıca kurban pazarında hayvanların tükenmeye başladığı uyarısı yaparak, kurbanlık hayvan alacak vatandaşların elini çabuk tutmasını istedi. Kimi hayvan satıcı ise satış yapamadıklarını söyleyerek, satışların kötü gitmesinden yakındı.

 

Hayvan pazarında denetimlerine devam eden yetkililer ise vatandaşlara gebe hayvan uyarısında bulunarak şunları söylediler, “Yapılan muayenelerde gebeliği tespit edilen hayvanların kulak küpe numaraları hayvan pazarındaki her ahırın kapısına ve hayvan pazarı girişinde bulunan kontrol noktasının camına asıldı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız buralardan kontrol edebilirler.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00