HAYVAN PAZARI İHALESİNDE USULSÜZLÜK İDDİASI

HAYVAN PAZARI İHALESİNDE USULSÜZLÜK İDDİASI

Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen yer ihalesine giren vatandaşlardan Bengül Kavlan, ihaleden günler önce 3 adet yerin Belediye tarafından satıldığını ve bazı vatandaşların da ihale esnasında usulsüzce fiyat arttırdıklarını öne sürdü.

 

 

Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurbanlık satışlarının yapılacağı Hayvan Pazarı’nda İnegöl Belediyesi tarafından yapılan yer ihalesi sonrası yaşanan tartışmaların taraflarından olan Bengül Kavlan, İnegöl Belediyesini hedef alan açıklamalarda bulundu.

 

FARKLI ŞEHİRLERDEN GELİP İHALEYE KATILDILAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bengül Kavlan, “İhale ile alakalı iddialarım var. Ben 1 ay öncesinde bu konu ile ilgili Turgay bey ile görüşmeye gittim. Kendilerinden bize ekstra bir şey tanımalarını istemedim ama biz İnegöl’ün yerlisiyiz. İşletme sertifikalarımız, pasaportlarımız, evraklarımız olmasına rağmen birçok kişi bugün orada hiçbir evrakı olmayıp farklı şehirlerden yakın akrabaları adına ihaleye katıldılar. Birileri de usulsüzce ihaleyi arttırdı, yerlerin bedellerini arttırdı. Geçen sene 400 TL’ye aldığımız yerleri kendi şahsım adına 5 tane yer alıp yer başına bin 300 TL yer ödedim. Bu da toplamda 6 bin 500 TL oluyor. Biz ne kazanıyoruz ki bu işi yapan insanlar olarak 6 bin 500 TL Belediyeye ödüyoruz” dedi.

 

İHALE ÖNCESİ YER SATIŞI YAPILDI

2 yerin ihale öncesi satıldığının ve beledinin ödendiğine dair makbuzun Belediyede kesildiğine dair bir olayı gördüklerini belirten Kavlan, “Satın alan kişiyi tanıyorum, kendisini arayıp sorduğumda önce çekindi, ama sonra da aldığını itiraf etti. Bu alımı Pazartesi günü ihaleye girmeden önce yaptığını ve küçükbaş ile ilgili yer aldığını söyledi. Ben 2 tane duymuştum kendisi 3 yer aldığını söyledi” şeklinde konuştu.

 

 

BİLİNÇSİZCE İHALEYE GİRİP FİYAT ARTTIRDILAR

İhale esnasında çok çirkin olayların yaşandığını belirten Kavlan, “İnsanlar nerenin ihalesinin yapıldığının bile farkında değildi. Küçükbaş hayvanın yeri satılıyor, ihaleye çıkmış. Şahıs zannediyor ki, büyükbaşın yeri satılıkta arttırıyor. Neden arttırdığını, nereyi arttırdığını bilmeden arttırıyor. Adam 4 tane yer alacak 1 tane yer satışta ve sürekli oranın fiyatını arttırıyor. O 1 yeri alan şahıs o 1 kişinin yanlışlığı yüzünden fiyatının çok çok üstünde aldı. İhale o kadar önlemsiz, o kadar basit bir ortamda yapılıyor ki. Belediye’nin hiç kapalı bir alanı yok mu? Sani Konukoğlu gibi konferans salonları yok mu? Bu ihale neden orada güneşin alnında yapıldı. Onu da anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

 

USULSÜZLÜKLER DEVAM ETTİ

Turgay Yel’in kendisine 1 ay önce ‘Parayı basan yeri alır’ dediğini belirten Kavlan, “Bugün de orada birçok kez aynı şeyi dile getirdi. İşte bundan önce çok usulsüzlükler yapılıyordu, bugün o usulsüzlükleri kaldırmak amacı ile bu ihaleyi yapıyoruz dedi ama aynı usulsüzlükler devam etti. Su yok, belli noktalarda çeşmeler var. İnsanlar bu çeşmelere hortum takarak hayvanlarını taşıma suyu ile suluyorlar. 10 tane kapatılabilir dedikleri damların içerisine ancak 8 tane hayvan kapatabiliyorsunuz ve onların da bir kısmında yemlikler var. Alt kısımda yemlik yok ve bunun yanı sıra alt tarafa hayvanlarınızı bağladığınız zaman üst taraftaki hayvanların pisliği ona aktığı için mecburen oraya bir tahta döşemek zorundasınız. Gelen vatandaş bunu da yapmak zorunda. Sadece ve sadece üzerinde saçtan bir çatı var. O da bir yağmur yağdığı zaman bütün sular aşağıya damlıyor. Yemlik denilen bir şey yok. Bir bölümde olan yerde geçen sene ailemin ve başka vatandaşların bağırışları sonucunda hayvanların yularlarını bağlamak için yer yapılmış. Onun dışında da hiçbir şey yok. Bize verdikleri hiçbir şey yok ve ben 20 gün için buraya 6 bin 500 TL ödüyorum. Ben ne kazanacağım ki 6 bin 500 TL’yi Belediye’ye verdim” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22