HAYVAN PAZARI KALKACAK

HAYVAN PAZARI KALKACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şipali yolu üzerinde bulunan Hayvan Pazarını kaldıracaklarını söyledi.

MESUDİYELİLER DE HAYVAN PAZARINA KARŞI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Mesudiye Mahallesinden sorumlu Belediye Meclis üyeleri, Orhaniye ve Mesudiye Mahalle muhtarları ile birlikte bir süredir çalışmaları devam eden Mesudiye alt geçidinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Aktaş, yeni imar alanları ile birlikte Mesudiye’yi bir bütün olarak ele almak istediklerini kaydederek, mahallelinin de kalkmasından yana olduğu hayvan pazarını kaldırmak istediklerini söyledi.

Başkan Aktaş, dün Mesudiye Mahallesinden sorumlu Belediye Meclis üyeleri, Orhaniye ve Mesudiye Mahalle muhtarları ile birlikte bir süredir çalışmaları devam eden Mesudiye alt geçidinde incelemelerde bulundu.

Köy statüsünden mahalle statüsünü geçtikten sonra belirli düzeylerde şehirleşme adına çalışmaların yapıldığı Mesudiye Mahallesi, İnegöl’ün ciddi nüfus potansiyeli bulunan mahallelerinden biri haline geldi

BİZE YAKIŞAN, KÖPRÜYÜ YIKIP YENİDEN YAPMAK

Çalışmaları bitme aşamasına gelen alt geçitte ciddi bir revizyon yapıldığı görülürken, Başkan Aktaş burada yaptığı açıklamasında, 1990’lı yıllardan beri İnegöl halkına hizmet veren alt geçidin zamanla deforme olduğunu kaydederek; altgeçidin hem yayalar, hem de araç trafiği için sıkıntılı bir hal aldığını söyledi.

Asfaltı bozulmuş, duvardaki sıvaları dökülmüş, aydınlatmalar özellikle gece geçişleri için korkulu rüya haline gelmiş ve görsellik açısından da pek albenisi olmayan bir alt geçit olduğunu ifade eden Aktaş; “Vakti zamanında o günkü imkânlarla bu köprünün yapılmasında emeği geçmiş o günün Belediye Başkanı Cemal Arık’a teşekkür ediyorum. Mesudiye Mahallesi eskiden köy olarak hayatiyetini devam ettirirken, daha sonra mahalle statüsüne kavuştu. Ama bu köprü o günkü imkânlarla yapılmış bir köprüydü. Aslında bize yakışan, o günkü imkânlarla yapılan köprüyü yıkıp yeniden yapmaktı, ama bu köprü Bursa-Ankara karayolu altında olduğundan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait bir köprü ve Karayolları asla böyle bir uygulamaya izin vermiyor. Dolayısıyla bizim de mevcut köprüyü rehabilite etmeyle ilgili bir durum karşımıza çıktı” dedi.

KÖPRÜ DAHA SAĞLIKLI HALE GELDİ

Bu arada şehrin siluetinin de değişmesi adına bir takım çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa-Ankara karayolu üzerindeki yan yollarda ham yol çalışması oldu, daha devam eden yerler de var. İnşallah biz önümüzdeki yıl bunlarla alakalı asfaltlama çalışması yapıp otomatikman şehirde yan yollarını da işletmiş olacağız. Beraberinde Mesudiye altgeçidiyle alakalı da burada yapılan bir ıslah çalışması var. O eski hırpani görüntüsünden ziyade; korkuluğundan gece aydınlatmasına, zemin asfaltından duvarlarına kadar ki biz duvarlarda da İnegöl silueti uygulayacağız ve led aydınlatmayla ışıklandırma yapacağız. Benim buradaki temennim ve ricam, gerek araç sürücüleri gerekse de yayaların alt geçide zarar vermeyerek doğru şekilde kullanmaları. Biz bu ıslah çalışmasıyla beraber de köprüyü daha sağlıklı hale getirmiş olacağız. Bu nokta çok yoğun bir nokta. Burada sadece Mesudiye Mahallesi’nden İnegöl’e geçiş yok. Bu noktada aynı zamanda İnegöl ve Bilecik’in farklı köylerine geçiş var. Dolayısıyla yoğun kullanılan bu nokta daha sağlıklı hale gelmiş olacak” diye konuştu.

“HAYVAN PAZARINI KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Mesudiye Mahallesi’nde köklü bir değişiklin sinyallerini de veren Aktaş’ın özellikle hayvan pazarı konusundaki açıklaması dikkat çekti. “Şuan şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, artık muhtarlık binası da, sağlık ocağı da, parkları da olana önemli bir Mahallemiz Mesudiye” diyen Aktaş, “Açıkçası biz hayvan pazarını da buradan kaldırmak istiyoruz. Mesudiye Mahallemizi topyekun olarak yeni imara açılmış alanlarla beraber daha bütün olarak değerlendirip sağlıklı hale gelmesini istiyoruz. Bu da o aşamalardan bir tanesi. 15 gün içerisinde buradaki çalışmamız tamamen bitecek ve bittiğinde buranın havası da silueti de tamamen değişmiş olacak”dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00