Hayvanlara Karşı Duyarlı Olalım

Hayvanlara Karşı Duyarlı Olalım

Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Ankara´da çöp yığınları arasında bulunan 8 adet yavru köpeğe ilişkin yaptığı açıklamasında; ?İnsan olarak bize düşen görevlerden biri de sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaktır? dedi.

Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan,4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü´nde Ankara´da çöp yığınları arasında ölü vaziyette bulunan 8 yavru köpekle ilgili açıklamalarda bulundu.

KENDİNİ İNSAN GÖREN HERKES?

Konu ile ilgili konuşan Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan; ?Konuya nereden ve nasıl gireceğiz bilmiyorum. Bu tür olayları duydukça insanlığın nereye gittiğini sorguluyorum. Ankara´da çöp yığınları arasında battaniyeye sarılmış şekilde 8 yavru köpek ölüsü bulunmuş. Hemde olay 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü´nde meydana gelmiş. Ne kadar acı, ne kadar üzücü bir durum.İnsan olarak bize düşen görevlerden biri de sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaktır. Yemeğimizi sokağımızdaki hayvanlar ile paylaşmalı, hasta veya yaralı bir hayvan gördüğümüzde belediyeyi aramalıyız. Bazen de hiçbir zararı olmayan sokakta yasayan hayvanı aldırmak için belediyeyi arayan kişiler oluyor. Var olan barınak hayvanları belli bir yere toplamak için yapılmamıştır. Rehabilite etmek ve tedavi etmek amacı ile vardır.Önümüz kış mevsimi. Kendini insan gören herkes sokağında yaşayan hayvanlar için başkalarının bir şeyler yapmasını beklemeden bir şeyler yapmalıdır.Böylesi güzel günleri kötü haberler duyarak yaşayarak geçirmeyelim? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22