www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayvanlara Şiddette Artış Yaşanıyor

Hayvanlara Şiddette Artış Yaşanıyor

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, ülke genelinde son zamanlarda hayvanlara yönelik yapılan şiddet olaylarında artış yaşandığını belirtti.

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, ülkemizde son günlerde hayvanlara yönelik yapılan işkencelerin ardından açıklamalarda bulunarak adeta isyan etti.

?İNSAN DENEMEYECEK YARATIKLARIN SAYISI OLDUKÇA ARTTI?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nilay Parlar Ateş, "Haberlere bakmaktan korkar olduk. Her yeni gün hep yine şiddet. Son zamanlarda insanlığından şüphe ettiğimiz, hayvanlara işkence eden, insan denemeyecek yaratıkların sayısı oldukça arttı. Tekirdağ´ın Muratlı İlçesinde geçtiğimiz günlerde iki kedi başlarına sert bir cisimle öldürülmüş halde bulunmuştu. Hayvanseverlerin tepkisine neden olan bu olaydan sonra ilçedeki Muratlı Köprüsü yakınında ön ayakları iple bağlı bir köpeğin yanı sıra, Jandarma Karakolu arkasındaki arazide başına sert bir cisimle vurularak telef edilen köpek bulundu. Ordu´nun Gölköy ilçesi Damarlı Özlü Mahallesinde bahçe kazığına boğazından iple bağlanan bir gözü kör kedi bulundu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dondurucu soğukta boğazından bağlanan kediyi tesadüfen gören vatandaşlar ise gördükleri vahşet karşısında isyan etti. Bartın´da ormanlık alanda vurdukları ayıyı dere kenarına götüren şahıslar, burada ayıyı bıçakla parçalara ayırdı. Ayının yağını alan şahıslar, dehşet anlarını cep telefonu ile kaydettiler. Görüntülerin jandarmanın eline geçmesinden sonra kimlikleri tespit edilen 6 kişiye idari para cezası kesildiği öğrenildi. Görüntüler hayvan hakları savunucularını isyan ettirdi. Bir adam elindeki çakmakla köpeğin tüylerini tutuşturuyor sonra boğazındaki iple tutmaya çalışıyor, yanışını yakından izlemek için. Sonra ip de yanıyor ve köpek can havliyle kaçıyor ama üzerindeki alevler daha da büyüyor ve buna neden olan bu adam ve kaydı yapan kişi izliyor. Üstüne üstlük köpeği tutuşturan adam aynı çakmakla sigara yakıyor ve yanışını izliyor. Bu haberler, sosyal medyaya yansıyanlar, kim bilir daha ortaya çıkmamış neler var.?

NE ZAMAN BU KADAR ACIMASIZ, MERHAMETSİZ OLDUK?

?İnsanoğlu, ne zaman bu kadar acımasız, merhametsiz oldu anlamak mümkün değil. Bizler isyan ediyoruz ancak netice değişmiyor. En önemli unsurlar sevgi ve saygı. Temelini atmak ailelere düşüyor. Bugünün hayvanlara işkence, tecavüz edeni yarının tecavüzcüsü, katili oluyor farkında mısınız? Amerika, 2016 yılından itibaren hayvan haklarını ihlal eden kişileri, potansiyel suçlu listelerine ekleyerek takip altına almaya başladı. İngiltere ve İsviçre gibi ülkelerde, hayvan hakları ihlallerinin karşılığında caydırıcı nitelikte ağır cezalar öngörülüyor. Ülkemizde de, ivedi bir şekilde, 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası´nın Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerekiyor. Caydırıcı cezalar gerekiyor. Cezalandırma sisteminin yanı sıra, okullarda çocuklara merhametli ve vicdan sahibi olmak öğretilmeli. Bizler isyan ediyoruz ancak bu tip olaylara hayvan severlerin isyan etmesi yetmez. Yüreğinde sevgi, merhamet olan her bireyin isyan etmesi lazım. İnegöl´de Salih Konukoğlu Camii yanında kar altında kalarak donmak üzere olan bir köpeğin imdadına yetişerek üzerine montunu saran kadınlarımız, Giresun´da, üşüdüğü için köşeye sığınmış bir köpeğe, yiyecekle birlikte yine montunu çıkarıp örten Belediye işçimiz, yüreğinde merhamet taşıyan vicdanlı insanlarımız oldukça mücadelemiz devam edecek? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87