Hayvanlarıyla mağaraya sığındı

Hayvanlarıyla mağaraya sığındı

Keles'te meydana gelen olayda kendisinden 1 haftadır haber alınamayan şahıs, Keles Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arama sonucunda 100 adet küçükbaş hayvanı ile birlikte bir mağaraya sığınır halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Keles’te meydana geldi. Keles İlçe Jandarma Komutanlığına Keles’in Durak Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş tarafından, A.Y. isimli şahsın arazide mahsur kaldığı bildirildi. Yapılan araştırma sonucunda A.Y. isimli şahsın Durak Mahallesi, Alakayacık Tepesi mevkiinde bulunan çoban kulübesinde yaşadığı ve 100 adet küçükbaş hayvana baktığı, bahse konu mevkiinin Durak Mahallesine 4 kilometre uzaklıkta olduğu, arazide yaklaşık olarak 1 metre kar bulunduğu, mahalleli tarafından A.Y. isimli şahsa ulaşılamadığı ve kendisinden 1 haftadır haber alınamadığı tespit edildi.

MAĞARAYA SIĞINDI

Mahsur kalan şahsa ulaşabilmek maksadıyla; Keles İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra mahalle halkından katılan 6 gönüllü ile birlikte toplam 22 kişilik arama kurtarma ekibi, şahıs ve hayvanlarını aramak üzere Keles Belediyesi tarafından görevlendirilen kepçe tarafından açılan yolun 3 kilometrelik kısmını traktörlerle kalan 1 kilometreyi ise yürüyerek kat ederek, A.Y.’ye ait olan tek oda ev ve ağıla ulaştılar. Şahsın ve hayvanlarının bulunamaması üzerine çevrede yapılan arama faaliyetleri sonucu saat 16.30 sularında evinden 1 kilometre ilerde bulunan bir mağarada çobana ve hayvanlarına ulaşılırken şahsın ve hayvanlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Şahıs, beraber dönülmesi konusunda yapılan teklifi, işlerinin olduğunu belirterek kabul etmezken, herhangi bir sıkıntısının olmadığını ifade etti. A.Y.’ye yeteri kadar erzak bırakılırken, konu hakkında gerekli makamlar bilgilendirilerek arama kurtarma faaliyetine son verildi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54